Μετά από 36 αγωνιστικές η Τσέλσι βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις μπροστά από τις Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες έχουν ωστόσο έναν αγώνα λιγότερο.

Οι «Μπλε» νιώθουν την ανάσα των δύο συλλόγων στο σβέρκο τους, με τα στραβοπατήματα να είναι κοινός παρονομαστής στα αποτελέσματα και των τριών συλλόγων στα τελευταία παιχνίδια.

Πέραν του αμυντικού προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζει η Τσέλσι όλη τη χρονιά, με την άμυνα της να έχει δεχθεί φέτος 49 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα του top-six, προστέθηκε στην εξίσωση και το επιθετικό.



Η επανέναρξη έδειξε ο Τάμι Έιμπραχαμ είχε «σκουριάσει», με τον νεαρό Άγγλο επιθετικό να δυσκολεύεται να βρει δίχτυα, ενώ ο Μέισον Μάουντ προσπαθεί να βρει τον νέο του ρόλο στο κέντρο του Φρανκ Λάμπαρντ.

Ωστόσο αυτοί που τελικά έβγαλαν το φίδι από την τρύπα δεν είναι άλλοι, από τους Κρίστιαν Πούλισικ και Ολιβιέ Ζιρού. Ο Αμερικανός διεθνής έχει πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αποδεικνύοντας την σημασια του στο σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ.

Παρομοίως και ο βετεράνος Ζιρού έχει αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε η επιθετική αφλογιστία του Τάμι Έιμπραχαμ, μετρώντας τέσσερα γκολ σε επτά αγώνες. Σε αυτούς τους επτά αγώνες ο σύλλογος έχει πετύχει συνολικά πέντε νίκες, απέναντι σε Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Σίτι, Γουότφορντ, Κρίσταλ Πάλας και Νόριτς.



Η κάκιστη αμυντική λειτουργία ήταν αυτή που οδήγησε στις δύο οδυνηρές ήττες, από τις Γουέστ Χαμ με 3-2 και από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-0. Όμως η ήττα της Λέστερ από την Μπόρνμουθ με 4-1 και η ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σαουθάμπτον με 1-1, δίνουν στους «μπλε» μία δεύτερη ευκαιρία.

Το κυνήγι ενός εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, με την Τσέλσι να βρίσκεται αυτή την στιγμή σε θέση ισχύος.

Επιμέλεια: Μάριος Αγγελέτος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube