Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, οι μεταρρυθμίσεις και το μεταναστευτικό θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στην Χάγη.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά το Παρίσι και το Βερολίνο, με την οποία θα συνεχίσει την προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της χώρας περνώντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνεργάτης του, από την «διπλωματία της επαιτείας στην διπλωματία της αξιοπιστίας».

Η συνάντηση με τον κ. Ρούτε θα γίνει το μεσημέρι στις 14:15 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στα Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως έκανε και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και θα αναζητήσει κοινό πεδίο αναπτυξιακής συνεργασίας και επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνει καμία κωλοτούμπα και ότι μπορεί να αναπτύσσει στους διεθνείς συνομιλητές του το πρόγραμμα για το οποίο τον εξέλεξαν οι πολίτες».

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου απέδειξε ότι η χώρα μας μπορεί να απορρίψει την οικονομική καθήλωση, επιλέγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Στο μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι απαιτείται καλύτερη φύλαξη των συνόρων, αναθεώρηση της πολιτικής του ασύλου και πίεση στην Τουρκία για υλοποίηση της συμφωνίας για τους μετανάστες, αλλά χρειάζεται και κοινή στάση των ευρωπαϊκών χωρών και συμμετοχή στα βάρη που συνεπάγεται η ελεύθερη διακίνηση και η Συμφωνία Σένγκεν.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ολλανδία θα ξεκινήσει από το Αϊντχόβεν και την Brainport Region και συγκεκριμένα το Eindhoven University of Technology.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί περιοχή της Ευρώπης που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μια γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα Ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη