Σφοδρή είναι η αντίδραση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί μέσω γραπτής του δήλωσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί «ψέματα και συκοφαντίες σκοτεινών κύκλων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταλήγει σημειώνοντας ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί και υποδαυλίζει επισήμως τέτοιες χυδαιότητες, το μοναδικό αποτύπωμα που αφήνει στην πολιτική ιστορία του τόπου είναι ένας λεκές».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και τρεις εβδομάδες, ανώνυμοι χρήστες του Twitter, με εμετικό τρόπο και άθλια υπονοούμενα, επιχειρούν να ρίξουν λάσπη στην Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και θεσμούς της Πολιτείας αναφορικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Την ίδια μέρα που η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες των ίδιων σκοτεινών κύκλων, καταθέτει ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξαφανίζει προσφυγόπουλα με λαθροχειρίες!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει πρακτικές της διεθνούς ακροδεξιάς και δημιουργεί, θεσμικά μάλιστα, ένα ελληνικό QAnon. Επειδή είναι πολιτικά ανεπαρκέστατοι, πουλούν την ψυχή της Δημοκρατίας μας στο διάβολο του εκφασισμού. Η Δημοκρατία μας, αλλά και η θεσμική αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας, επιβάλλει να αντισταθούμε στη χυδαιότητα και τον εκβαρβαρισμό της πολιτικής που απροκάλυπτα πια επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως θυμούνται οι Έλληνες πολίτες, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά ζούσαν σε αυτοσχέδια παραπήγματα, στην αποκαλούμενη ζούγκλα στη Μόρια και το Βαθύ της Σάμου, χωρίς εποπτεία και χωρίς προστασία. Πολλά άλλα βρίσκονταν άστεγα στην ενδοχώρα και εκατοντάδες «φιλοξενούνταν» σε κελιά στα αστυνομικά τμήματα, ελλείψει κατάλληλων δομών στέγασης. Αυτή την εικόνα αλλάξαμε με τη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, το Μάρτιο του 2020, μέσα από σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων και σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το 'Ασυλο, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η χώρα μας αντιμετωπίζει πια το ζήτημα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων όπως αρμόζει στον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας. Όλα τα ψέματα που επικαλείται στην ερώτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει τη χυδαία του πράξη, θα απαντηθούν αναλυτικά. Ό,τι όμως και να κάνουν από δω και πέρα, το συμπέρασμα δεν αλλάζει: όσο ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί και υποδαυλίζει επισήμως τέτοιες χυδαιότητες, το μοναδικό αποτύπωμα που αφήνει στην πολιτική ιστορία του τόπου είναι ένας λεκές».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να εντοπιστούν οι δράστες - Τι γνωρίζει η αντιτρομοκρατική

Τραγωδία στη Μεσσηνία: 6χρονος πνίγηκε σε πισίνα στη Γιάλοβα

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί