Οι ομάδες έχουν οριστεί και το United Center στο Σικάγο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Laver Cup 2018. Η παγκόσμια διοργάνωση θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου να λαμβάνουν μέρος, μεταξύ αυτών οι Φέντερερ, Ντελ Πότρο και Τζόκοβιτς.

Η διοργάνωση έχει πάρει το όνομά της από τον διάσημο Αυστραλό τενίστα Ρόντ Λαβέρ, ο οποίος είχε κατακτήσει 11 τίτλους Γκραν Σλαμ.

Η δομή της διοργάνωσης είναι απλή. Οι αθλητές χωρίζονται σε δύο ομάδες, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια, η κάθε μία εκ των οποίων αποτελείται από έξι τενίστες και έναν αρχηγό – προπονητή. Η διάρκειά της είναι 4 ημέρες (21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου), και κάθε μέρα διεξάγονται τέσσερις αγώνες, ένας εκ των οποίων είναι αγώνας διπλού. Η νίκη δίνει πόντους στον κερδισμένο και στο τέλος του τριημέρου, όποιος έχει τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής.

Στην περσινή διοργάνωση νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε αυτή της Ευρώπης με σκόρ 15-9.

Οι φετινές ομάδες είναι οι εξής:

Ευρωπαϊκή Ομάδα

Ρότζερ Φέντερερ (ΕΛΒΕΤΙΑ), Αλεξάντερ Σβέρεφ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Γκιγκόρ Ντιμιτρόφ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ), Νόβακ Τζόκοβιτς (ΣΕΡΒΙΑ), Νταβίντ Γοφάν (ΒΕΛΓΙΟ), Κάιλ Έντμουντ (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Αρχηγός: Μπγιόρν Μπόργκ (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Παγκόσμια Ομάδα

Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Κέβιν Άντερσον (Ν.ΑΦΡΙΚΗ), Τζόν Ίσνερ (ΗΠΑ), Τζάκ Σοκ (ΗΠΑ), Νίκ Κύργιος (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Νιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτσμαν (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Αρχηγός ομάδας: Τζον Μακ Ενρόου



Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube