Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε το Σάββατο, ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ.

«Αποφάσισαν να φύγουν. Θεωρώ ότι η χειρότερη στάση θα ήταν η αμφισβήτηση της επιλογής τους ή η αμφισβήτηση των θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Ευρώπη στο Παρίσι.

«Αρα, πρέπει να φροντίσουμε για την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, διατηρώντας παράλληλα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης , κυρίως την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι, αν και η Βρετανία αποχωρεί από την Ενωση, θα πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στην άμυνα της Ευρώπης.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube