Στο Ρότερνταμ βρίσκεται από σήμερα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, η οποία την Τετάρτη το βράδυ (20:30) θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στην πρεμιέρα του 5ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Η «γαλανόλευκη» στην πρόβα τζενεράλε της, αναδείχθηκε ισόπαλη 20-20 με το Λουξεμούργο στην πόλη Ες, σε φιλική αναμέτρηση, έχοντας καλή παρουσία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γραμματικός έχει στην διάθεση του 16 αθλητές, οι οποίοι είναι οι: Τσιλιμπάρης, Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κανδύλας, Τζηράς, Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Νικολαϊδης, Γουργούμης, Αραμπατζής, Μάλλιος, Παπαδόπουλος, Μπασμαλής, Λοίζος, Χερουβείμ, Πασσιάς

Ο αριστερός ίντερ της Εθνικής Ανδρών Παναγιώτης Νικολαΐδης μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Εθνική και το ελληνικό χάντμπολ. Το θέλουμε πάρα πολύ. Η Ολλανδία είναι δυνατή ομάδα, θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όπως και φυσικά και απέναντι στην Τουρκία την Κυριακή. Είδαμε τα βίντεο και διαπιστώσαμε πως η Ολλανδία είναι γρήγορη ομάδα. Πρέπει να κάνουμε λίγα λάθη και να τους περιορίσουμε στην ταχύτητα.
Θεωρώ ότι είναι ένα ματς-κλειδί για την πρωτιά του ομίλου. Χρειαζόμαστε τη νίκη και για τους βαθμούς, αλλά και για την ψυχολογία».

Η αναμέτρηση σύμφωνα με ενημέρωση από την Ομοσπονδία της Ολλανδίας θα μεταδοθεί σε live streaming
https://livestream.com/handbalnederland/events/7856705

Επίσης ο αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά από την Ziggo television




Ελλάδα- Τουρκία στην ΕΡΤ3

Απευθείας από την ΕΡΤ3 θα μεταδοθεί η αναμέτρηση Ελλάδα- Τουρκία, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 από το γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2019.
Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στη Δημόσια Τηλεόραση μετά από ενάμιση χρόνο.
Συγκεκριμένα η τελευταία μετάδοση της ΕΡΤ έγινε από το «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα Ελλάδα- Λετονία 23-23 στις 13 Ιανουαρίου 2016 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2017.

Τα εισιτήρια
H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι για τον αγώνα Ελλάδα- Τουρκία θα εκδοθούν 600 εισιτήρια στην τιμή των 5 ευρώ το καθένα.
Δεν θα ισχύσει οποιαδήποτε κάρτα ελευθέρας εισόδου.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από την Τετάρτη έως την Παρασκευή (ώρες 09:00-14:00) στα γραφεία της ΟΧΕ και -αν υπάρχουν διαθέσιμα- την Κυριακή (από τις 17:30) έξω από το την αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης».
Οι αθλητές των σωματείων του χάντμπολ και συγκεκριμένα των αναπτυξιακών κατηγοριών Παμπαίδων Α’- Β’, Παγκορασίδων Α’-Β΄, Μίνι Αγόρια- Κορίτσια, θα μπορούν να εισέλθουν δωρεάν στο γήπεδο μαζί με τον προπονητή- συνοδό τους, εφόσον έως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 αποσταλεί από τα σωματεία τους στην ΕΣΧΑ (esxa@hhf.org.gr) λίστα με τα ονόματα αθλητών και συνοδού.

Στο ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου
Στην αίθουσα Τύπου που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:30 η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση Ελλάδα- Τουρκία, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 (19:00- ΕΡΤ3) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2019.
Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νίκος Γραμματικός και διεθνείς αθλητές.
Παράλληλα η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα παρουσιάσει την νέα συνεργασία της με την «Ευρωκλινική Αθηνών», καθώς και τον νέο ιατρό των Εθνικών ομάδων Γιώργο Κελάλη.

Διαπιστεύσεις ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ που επιθυμούν να καλύψουν την αναμέτρηση, πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις διαπίστευσης με τα ονόματα των δημοσιογράφων στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ, το αργότερο έως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 ώρα 15:00 email: hellenichandballfederation@gmail.com
Η παραλαβή των διαπιστεύσεων θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο -έως και μισή ώρα- πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Η Mizuno στο πλευρό της ΟΧΕ
Για μια ακόμη χρονιά η Mizuno στηρίζει την Εθνική ομάδα ανδρών ως επίσημος χορηγός υποδημάτων. Ο αρχηγός της Εθνικής Κώστας Τσιλιμπάρης και ο διεθνής εξτρέμ Παντελής Κωστακίδης παρέλαβαν τα παπούτσια τους από το κατάστημα του Κολωνακίου.
Για τη Mizuno είναι πρώτα απ’ όλα θέμα φιλοσοφίας να στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό και να είναι αρωγός στις προσπάθειες των αθλητών.
Η καινοτομία συναντά την εμπειρία με τον Gudjon Valur Sigurdsson
Η Mizuno, ως συνώνυμο της συνεχούς εξέλιξης και καινοτομίας, θέλει να δημιουργεί εξαιρετικά προϊόντα μέσω εκτεταμένων δοκιμών.
Ως εκ τούτου συνεργάστηκε με τον Ισλανδό παίκτη της Εθνικής Gudjon Valur Sigurdsson αξιοποιώντας την εμπειρία χρόνων που κατέχει στο άθλημα, στη δημιουργία του νέου Wave Mirage 2 και να εξασφαλίσει την μέγιστη απόδοση του παπουτσιού στον αγώνα.
Ο Gudjon υπογραμμίζει: «Τα κατάλληλα παπούτσια handball πρέπει να είναι σταθερά αλλά ευέλικτα, ελαφριά αλλά ασφαλή και να αντέχουν σε ακραίες συνθήκες αγώνα».
Το Wave Mirage 2 παρέχει υποστήριξη και σταθερότητα και παράλληλα δίνει εκρηκτική επιτάχυνση στον αθλητή. Επιτρέπει την απότομη και γρήγορη εναλλαγή κατευθύνσεων και έχει εξαιρετική εφαρμογή στο πόδι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube