Ολοκληρώθηκε ο φετινός «μαραθώνιος» της Championship, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις την τελευταία αγωνιστική, αφού τα περισσότερα μέτωπα είχαν κριθεί.

Οριστικά πρωταθλήτρια η Νόργουιτς που επικράτησε και εκτός έδρας της Άστον Βίλα (1-2) και ο Τεέμου Πούκι, που είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, τερμάτισε στην πρώτη θέση των σκόρερ με 29 γκολ.

Στη δεύτερη θέση η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που πανηγυρίζει τη δεύτερη άνοδό της τα τελευταία τρία χρόνια, σε μία εξέλιξη-έκπληξη, αφού κανείς δεν την περίμενε στην έναρξη της σεζόν.

Ρόδεραμ, Μπόλτον και Ίπσουιτς είχαν αποχαιρετήσει από νωρίς την κατηγορία, ενώ οριστικοποιήθηκε η 4άδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα play-off ανόδου και στο τέλος μία εξ αυτών θα ακολουθήσει τις Νόργουιτς και Σέφιλντ στην Premier League.

Αυτές είναι οι Λιντς, Γουέστ Μπρομ, Άστον Βίλα και Ντέρμπι Κάουντι.

Τα ζευγάρια που διαμορφώνονται είναι:

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Ντέρμπι Κάουντι-Λιντς

Θα ακολουθήσουν διπλές αναμετρήσεις με τις νικήτριες ομάδες να διεκδικούν την άνοδό τους στον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 27 Μαΐου. Τα πρώτα ματς των... ημιτελικών θα διεξαχθούν στις 11 Μαΐου και τα δεύτερα στις 14 (Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα) και 15 Μαΐου (Λιντς-Ντέρμπι Κάουντι)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Έντσο ανάβει φωτιές στην Τσέλσι: «Δεν υπάρχει τίποτα, να περάσει το Μουντιάλ και βλέπουμε…»!

Αλλάζει χώρα λόγω... συναυλίας το Community Shield του 2026!

Χάος στη Ράσντεν & Ντάιμοντς: Συμπαίκτες πλακώθηκαν, αποβλήθηκαν και τέθηκαν εκτός ομάδας!

Ο Μαμαρντασβίλι δείχνει στη Λίβερπουλ πως… υπάρχει θέμα με το back-up του Άλισον

Η αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την κατάκτηση του League Cup από τη Μάντσεστερ Σίτι

Τα αχρείαστα τσαλιμάκια του Σερκί εκνεύρισαν μέχρι και τον Πεπ

Ο τρελαμένος Πεπ στα γκολ για τον τίτλο, οι… κλωτσιές στις πινακίδες και η απονομή στη Σίτι

Σίτι… απ' τα παλιά, «πάτησε» την Άρσεναλ κατακτώντας το Carabao Cup και έδωσε γερό μάθημα στον Αρτέτα!

Γκάφα Κέπα, δυο γκολ… καρμπόν η Σίτι και 2-0 στον τελικό του «Γουέμπλεϊ»!

Ξεγυρισμένη τριάρα της Νότιγχαμ στο Λονδίνο, έστειλε την καταθλιπτική Τότεναμ στο χείλος του γκρεμού!