Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από 4 περίπλου ώρες όπου κατέθεσε γραπτό υπόμνημα πολυσέλιδο ενώ ο ίδιος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την ανακρίτρια προκειμένου να αιτιολογήσει και να εξηγήσει την βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμού κατά συρροή. 

Η ολοκλήρωση της απολογίας του σήμανε το τέλος αυτού του σταδίου της διαδικασίας όμως η νύχτα προβλέπεται μακρά καθώς ήδη 5 μάρτυρες έχουν πάρει σειρά προκειμένου να καταθέσουν την δική τους μαρτυρία. Έχουν προταθεί από την μεριά του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, προβάλει άλλοθι και προτείνει μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε είχε συνευρέσεις ερωτικού χαρακτήρα με ανήλικα παιδιά όπως επίσης και ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών ή έδινε ναρκωτικά σε ανήλικα. 

Για την ουσία των κατηγοριών – υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν εναντίον του καταγγελίες για 2 βιασμούς. Μία για το 2010 και μία για το 2015. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι κατηγορίες που του αποδίδονται με τρόπο ψευδή και ανυπόστατο. Χαρακτηρίζει μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς και τους δύο που είναι θύματα και έχουν προβεί στις καταγγελίες. 

Ισχυρίζεται ότι και το 2010 και το 2015 δεν ήταν ούτε στο χρόνο ούτε στον τόπο που τα θύματα περιγράφουν ότι έγινα οι βιασμοί. Ένα στην Επίδαυρο και ένα στην Αθήνα. Και στις δύο περιπτώσεις προβάλλει άλλοθι και επικαλείται μαρτυρίες για να επιβεβαιώσει το άλλοθι του. Την μία λέει ότι ήταν στην Ιθάκη και προτείνει συγκεκριμένους μάρτυρες και την άλλη ότι δεν βρέθηκε ποτέ στην Επίδαυρο. 

Όλοι οι ισχυρισμού του κατηγορουμενου ελέγχονται δικαστικά αυτή την στιγμή και αξιολογούνται. Εισαγγελέας και ανακριτής θα κρίνει τι είναι αλήθεια και τι όχι και θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του. 

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το συμβούλιο είπε ότι σωστά οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του γιατί δέχτηκε το επιχείρημα που πρόβληθηκε στο ένταλμα σύλληψης ότι είναι ύποπτος να τελέσει και νέα αδικήματα στο μέλλον. 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης για μέλη του ηγετικού πυρήνα