Η Μονακό ήρθε για να μείνει και… αφήνει την πόρτα της δεύτερης θέσης στον Ολυμπιακό διαθέσιμη!

Η Μονακό με οδηγό την 3η περίοδο, έφερε «τούμπα» την αναμέτρηση, όπου άφησε την Ολύμπια Μιλάνο πίσω με διψήφια διαφορά και επί της ουσίας ύστερα απλούστατα διαχειρίστηκε το προβάδισμα. Ανέβηκε στο 14-13 και ο «χρυσός» Μάικ Τζέιμς των 19 πόντων και των 7 τελικών πασών ήταν καταλυτικός στην έκβαση του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έπεσαν στο 18-9 και υπέπεσαν σε μεγάλο πλήγμα δεδομένου της ασφάλειας που προσφέρει η δεύτερη θέση και μπλέκει σε περιπέτειες. Όσο και αν προσπάθησε ο Σαβόν Σίλντς με τους 22 πόντους και 5 ασίστ, δεν αποσόβησε το μοιραίο.

Το ματς:

Η πρώτη περίοδος έδειξε εξ αρχής πως οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την επίτευξη του στόχου τους, καθώς η Μονακό καίγεται να μείνει στην «8αδα» της διοργάνωσης, εν η Ολύμπια Μιλάνο να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα με βλέψεις για την δεύτερη. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους με έναν πόντο μπροστά (17-16).

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε στα ίδια επίπεδα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν βήμα-βήμα, όμως το σύνολο του Έτορε Μεσίνα έλεγχε ως ένα σημείο το ματς και το ημίχρονο βρήκε τους Ιταλούς μπροστά με 37-31.

Εκεί που φαινόταν πως το Μιλάνο θα πάταγε πάνω στις βάσεις που έχτισε δειλά-δειλά, μολονότι η Μονακό με κύριο εκφραστή τον Μάικ Τζέιμς, η γαλλική ομάδα ισοφάρισε και ύστερα προσπέρασε.

Τα βρήκε σκούρα η Ολύμπια Μιλάνο και στη τελευταία περίοδο έψαχνε τρόπο να επιστρέψει με μεγάλα σουτ του Λουίτζι Ντατόμε, όσο και του Σιλντς. Βέβαια, η Μονακό γεμάτη από την ανάγκη παρουσίας στα play-offs και με έναν Μάικ Τζέιμς σαν μαέστρος να οργανώνει τις επιθέσεις της, πήρε σπουδαίο «διπλό» με 72-63.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-31, 43-51, 72-63

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιαμπουσέλε: «Πρέπει να καθαρίζουμε πιο εύκολα αυτά τα ματς, να βάλουμε περισσότερη ενέργεια»

Λύγισε τη σκληρά μαχόμενη Αρμάνι ο Παναθηναϊκός και παραμένει κορυφή: Δείτε τα highlights της αναμέτρησης

Χουάντσο: «Κάθε παίκτης που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι σημαντικός - Ο Ναν είναι MVP»

Ναν: «Για αυτές τις στιγμές του παιχνιδιού ζω, χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά ως ομάδα»

Ομπράντοβιτς για την ενίσχυση στο «5»: «Εμπιστεύομαι την ομάδα που έχω - Όλοι έχουν άποψη, εγώ έχω τη δική μου»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι

Ποέτα: «Είμαι περήφανος, αλλά πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε»

«Στο τέλος μίλησαν οι προσωπικότητες για τον Παναθηναϊκό»: Το σχόλιο Πετρίδη από το Telekom Center Athens

Έκανε ό,τι ήθελε και «καθάρισε» την Μπασκόνια η Ρεάλ

Λεσόρ: «Είμαστε τυχεροί που γύρισε ο Ναν, είναι αυτός που μπορεί να πάρει τη μεγάλη φάση»