Η Ολύμπια Μιλάνο πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην δυσκολοκατάβλητη Μπάγερν Μονάχου με 84-77, αντλώντας ενέργεια από το κοινό της και με εξαίσια προσοχή στις λεπτομέρειες… δεν έκανε το χατίρι του Ολυμπιακού και τον άφησε τέταρτο.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν ο Σαβόν Σίλντς, ο οποίος στα κρισιμότερα σημεία δηλώνει «παρών» και δέχεται τις ευθύνες. Οι 22 πόντοι που σημείωσε αποδείχθηκαν όλοι σημαντικοί και στα τελευταία λεπτά πήρε στους ώμους του το βάρος των καταστάσεων. Η ιταλική ομάδα ανέβηκε στο 18-8 και πάει μπρος ολοταχώς για την τρίτη θέση.

Από την άλλη μεριά, η Μπάγερν πάλεψε όσο δεν πήγαινε, μολονότι πολλές στιγμές ένιωσε την αδικία της τύχης και την πόρτα να κλείνει στο πρόσωπο της. Η εξωπραγματική παρουσία του Βλαντιμίρ Λούτσιτς και οι 26 πόντοι που κατέγραψε δεν αρκούσαν. Έτσι, η γερμανική ομάδα έχασε μία τεράστια ευκαιρία να εδραιωθεί και βρίσκεται στη ψυχοφθόρα όγδοη θέση.

Το ματς:

Η εναρκτήρια περίοδος βρήκε την Μπάγερν σε καταιγιστικούς ρυθμούς και να παίρνει νωρίς το προβάδισμα. Βέβαια, το Μιλάνο προσαρμόστηκε, απάντησε και έφερε την αναμέτρηση στα μέτρα της.

Στην δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα από το Μόναχο έβγαλε πυγμή και αποφασιστικότητα , πήρε διαφορά δέκα πόντων, μολονότι ο Μέλι δεν άφησε την κατάσταση περαιτέρω να επεκταθεί.

Στην επανέναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, κάθε καλάθι και μία απάντηση, έως το σημείο που το Μιλάνο ξέσπασε και ανέβασε τη διαφορά στους εννέα.

Η τελευταία περίοδος ήταν γκραν-κινιόλ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους… οι γηπεδούχοι ευστόχησαν στις βολές τους και με μεγάλα σουτ των Σίλντς και Χολ να ξορκίσουν τους Βαυαρικούς δαίμονες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube