Μπορεί να λοιδορήθηκε από τους περισσότερους, όμως η Γαλλία συνέχισε τη... συλλογή μεταλλίων και έδειξε έτοιμη για όλα!

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και μπλόκαρε τη Γερμανία, νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια 73-69 και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει ΗΠΑ ή Σερβία με τον κόσμο της στο πλευρό της!

Κάπως έτσι, εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της στο μπάσκετ ανδρών (έχει ήδη τρία ασημένια) και θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό στην ιστορία της, έχοντας φυσικά πολύ δύσκολο έργο σε περίπτωση που προκριθεί η Team USA. Από την άλλη, η Γερμανία θα προσπαθήσει για το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στο μπάσκετ στον μικρό τελικό.

Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για τα «πάντσερ», που έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρώτο δεκάλεπτο, η Γαλλία σιγά σιγά έσφιξε την άμυνά της από τη δεύτερη περίοδο και μετά. Με μπροστάρη τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, οι «bleus» έκρυψαν τον... ορίζοντα από τη Γερμανία και σταδιακά πήραν προβάδισμα, το οποίο δεν έχασαν μέχρι το φινάλε του ματς.

Πολύ πληθωρικό πρόσωπο για τους νικητές, που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Γκερσόν Γιαμπουσέλι με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Ισαϊά Κορντινιέ, ενώ δέσποζε στη ρακέτα ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα έχοντας 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα. Κομβικός ο Ματίας Λεσόρ με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και εντυπωσιακή συνέπεια στην άμυνα.

Από τη Γερμανία, μόνος του σε μεγάλο μέρος του ματς πάλευε ο Ντένις Σρέντερ, που μέτρησε 17 πόντους στην αναμέτρηση. Πληθωρικός ο Ντάνιελ Τάις με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 10 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Φραντς Βάγκνερ, που δεν κατάφερε πάντως να ξεχωρίσει.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-33, 56-50, 73-69

Γαλλία (Κολέ): Ντιλικινά 5 (1/1 τρίποντο), Μπατούμ 9 (1/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αλμπισί, Γιαμπουσέλε 17 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κορντινιέ 16 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φουρνιέ 5 (1/6 τρίποντα), Ντε Κολό, Λεσόρ 10 (4 ριμπάουντ), Γκομπέρ, Γουεμπανιαμά 11 (1/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ, 3 λάθη), Στραζέλ

Γερμανία (Χέρμπερτ): Μπόνγκα 7 (2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντα Σίλβα, Λο, Γκίφαϊ, Γουάιλερ-Μπαμπ 5 (1/3 τρίποντα, 3 λάθη), Φόγκτμαν 6 (3 ριμπάουντ), Φ. Βάγκνερ 10 (2/6 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τάις 8 (11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μ. Βάγκνερ 4, Σρούντερ 18 (3/11 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Τίμαν 3 (3 ριμπάουντ), Ομπστ 8 (2/4 τρίποντα)









ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις