Με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου να καταλαμβάνουν την έκτη θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, την Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών να ολοκληρώνει τις προσπάθειες στην 7η θέση και την Ελίνα Τζένγκο να παίρνει την ένατη θέση στον τελικό του ακοντισμού, κύλησε η 15η ημέρα (10/8) για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Η ελληνική ομάδα επικράτησε 19-10 του Καναδά και κατετάγη 7η στη διοργάνωση του Παρισιού, όπου κυνήγησε την υπέρβαση, χωρίς να τα καταφέρει.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με την έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου την προσπάθειά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Το ελληνικό δίδυμο εκτέλεσε με επιτυχία το πρόγραμμά του στο ελεύθερο σκέλος του αγωνίσματος, όπου -όπως και στο τεχνικό χθες- είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (60.200) από τα 17 ζευγάρια που συμμετείχαν. Συγκέντρωσαν 281.8418 βαθμούς και κατετάγησαν έκτες στην επιμέρους βαθμολογία του ελεύθερου προγράμματος.

Στο σύνολο, οι Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου έφτασαν τους 532.3002 βαθμούς και ανέβηκαν δύο θέσεις σε σχέση με χθες, ξεπερνώντας τα δίδυμα της Ισπανίας και της Ιαπωνίας, για να φτάσουν έκτες. Είναι η καλύτερη κατάταξη που έχει πάρει η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοφαρίζοντας την έκτη θέση της Χριστίνας Θαλασσινίδου στο σόλο, το 1992 στη Βαρκελώνη.

ΣΤΙΒΟΣ

Δεν τα κατάφερε η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού. Η πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε πολύ καλά με 61,85μ στην πρώτη προσπάθεια, όμως στη συνέχεια είδε οκτώ αθλήτριες να την προσπερνούν ενώ η ίδια είχε μία άκυρη και μία βολή στα 57,90μ. Έτσι, έμεινε εκτός συνέχειας καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!