Με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου να καταλαμβάνουν την έκτη θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, την Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών να ολοκληρώνει τις προσπάθειες στην 7η θέση και την Ελίνα Τζένγκο να παίρνει την ένατη θέση στον τελικό του ακοντισμού, κύλησε η 15η ημέρα (10/8) για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Η ελληνική ομάδα επικράτησε 19-10 του Καναδά και κατετάγη 7η στη διοργάνωση του Παρισιού, όπου κυνήγησε την υπέρβαση, χωρίς να τα καταφέρει.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με την έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου την προσπάθειά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Το ελληνικό δίδυμο εκτέλεσε με επιτυχία το πρόγραμμά του στο ελεύθερο σκέλος του αγωνίσματος, όπου -όπως και στο τεχνικό χθες- είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (60.200) από τα 17 ζευγάρια που συμμετείχαν. Συγκέντρωσαν 281.8418 βαθμούς και κατετάγησαν έκτες στην επιμέρους βαθμολογία του ελεύθερου προγράμματος.

Στο σύνολο, οι Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου έφτασαν τους 532.3002 βαθμούς και ανέβηκαν δύο θέσεις σε σχέση με χθες, ξεπερνώντας τα δίδυμα της Ισπανίας και της Ιαπωνίας, για να φτάσουν έκτες. Είναι η καλύτερη κατάταξη που έχει πάρει η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοφαρίζοντας την έκτη θέση της Χριστίνας Θαλασσινίδου στο σόλο, το 1992 στη Βαρκελώνη.

ΣΤΙΒΟΣ

Δεν τα κατάφερε η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού. Η πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε πολύ καλά με 61,85μ στην πρώτη προσπάθεια, όμως στη συνέχεια είδε οκτώ αθλήτριες να την προσπερνούν ενώ η ίδια είχε μία άκυρη και μία βολή στα 57,90μ. Έτσι, έμεινε εκτός συνέχειας καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι εμφανίσεις των Χαραλαμπίδου και Τίτα στα 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκαριστικός τραυματισμός για Κινέζα snowborder στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανός αθλητής φορά κράνος με φωτογραφίες αθλητών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Ο πανηγυρισμός του χρυσού μεταλλίου της Ιταλίας που δίχασε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Έσπασε τα κοντέρ και κατέκτησε το χρυσό η Λίρνταμ στα 1000μ. σπριντ - Πλάνταξε στο κλάμα ο Τζέικ Πολ!

Ιλια Μαλίνιν: Το παιδί-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ με το… απαγορευμένο backflip!

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Σοκαριστικός τραυματισμός αθλήτριας σε κατάβαση - Πάγωσε το κοινό

Νεφέλη Τίτα: Η φοιτήτρια Ιατρικής που σήκωσε ψηλά τη γαλανόλευκη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα της Team Hellas

ΔΟΕ: Επανεκλογή του Σάμαρανκ Τζούνιορ, 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες στα 107 μέλη