Έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία για ό,τι συνέβη στο παιχνίδι της Άντζελα Καρίνι με την Ιμάν Καλίφ. Η Ιταλίδα πυγμάχος μετά από 45 δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο με την Καλίφ αποφάσισε να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Ποιος ήταν ο λόγος της απόφασής αυτής της Καρίνι; Η ίδια επικαλείται μια γροθιά αλλά η πραγματικότητα είναι αλλού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα επισημαίνουν ότι υπάρχουν έντονες αντιρρήσεις τις οποίες είχε εκφράσει η ιταλική αποστολή και η ίδια η Καρίνι αλλά και αντιρρήσεις που εκφράζονται πια ακόμη πιο έντονα από τα ιταλικά ΜΜΕ για την συμμετοχή της Ιμάν Καλίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.



Όπως τονίζουν η Καλίφ, τον περασμένο έτος είχε αποκλειστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τα αποτελέσματα των τεστ που είχε κάνει. Ένα από τα τεστ αυτά, το οποίο αποκαλείται «sex test», μετρά τις ορμόνες του αθλητή, ή της αθλήτριας, όπως τεστοστερόνη, και ένας από τους λόγους που αυτός γίνεται είναι για τις αθλήτριες που έχουν κάνει αλλαγή φύλου.



Σε αυτό η Καλίφ είχε κοπεί έχοντας δώσει αποτελέσματα τα οποία ήταν αρκετά ανεβασμένα, από τα ιατρικά αποδεκτά για τις γυναίκες πυγμάχους, αποτελέσματα τα οποία τα επίπεδα της τεστοστερόνης ήταν επίπεδα των ανδρών πυγμάχων.



Η ιταλική αποστολή είχε εκφράσει την αντίρρησή της για το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων είχε δώσει το ΟΚ στην Καλίν να αγωνιστεί, κάτι που όμως είχε γίνει προφανώς με την Καλίφ να περνάει από τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας πριν τον αγώνα είχε επιτεθεί στην Ιταλική Επιτροπή κάνοντας λόγο για προσβλητική επίθεση προς την αθλήτριά της. Μάλιστα σε αυτή είχε επισημάνει ότι η Καλίφ είχε περάσει από τα τεστ τα οποία απαιτούνται με απόλυτη επιτυχία και έτσι μπορεί να συμμετέχει κανονικά στους αγώνες.

«Ήταν η πιο δυνατή γροθιά που έχω δεχθεί», ήταν το σχόλιο της Καρίνι η οποία μετά το χτύπημα που δέχθηκε αποφάσισε να σταματήσει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι εμφανίσεις των Χαραλαμπίδου και Τίτα στα 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκαριστικός τραυματισμός για Κινέζα snowborder στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανός αθλητής φορά κράνος με φωτογραφίες αθλητών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Ο πανηγυρισμός του χρυσού μεταλλίου της Ιταλίας που δίχασε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Έσπασε τα κοντέρ και κατέκτησε το χρυσό η Λίρνταμ στα 1000μ. σπριντ - Πλάνταξε στο κλάμα ο Τζέικ Πολ!

Ιλια Μαλίνιν: Το παιδί-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ με το… απαγορευμένο backflip!

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Σοκαριστικός τραυματισμός αθλήτριας σε κατάβαση - Πάγωσε το κοινό

Νεφέλη Τίτα: Η φοιτήτρια Ιατρικής που σήκωσε ψηλά τη γαλανόλευκη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα της Team Hellas

ΔΟΕ: Επανεκλογή του Σάμαρανκ Τζούνιορ, 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες στα 107 μέλη