Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Άλκμααρ στην πρόβα του ενόψει Μακάμπι Χάιφα. Σκόρερ ο Σισέ στο 45’ με κεφαλιά, έκανε ντεμπούτο ο Βρσάλικο και μάλιστα ως βασικός. Στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά και ο Ζινκερνάγκελ. Γλίτωσε τους Πειραιώτες στο 90’+2' ο Ρέαμπτσιουκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατάνε το γεγονός ότι συνολικά παρουσίασαν βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, στα οποία είχαν ρεκόρ 1-2-3. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν πιο συμπαγής, πιο καλή αμυντικά, αν και δεν έλειψαν οι επιπολαιότητες, αλλά έδειξε ότι δημιουργικά έχει δρόμο.

Ήταν προβλέψιμη σε αρκετά σημεία, αλλά ασφαλώς υπάρχουν ελαφρυντικά, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία τους. Επόμενο τεστ για τους Πειραιώτες το φιλικό της Δευτέρας (11/7, 21:00) απέναντι στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Στο μυαλό του κόουτς:
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε με 4-2-3-1 τους Πειραιώτες. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Βρσάλικο, Σισέ, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Κανέ και Μ. Καμαρά τα δύο χαφ, ενώ ο Α. Καμαρά μπροστά τους. Στα «φτερά» Μασούρας και Ζινκερνάγκελ, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Ελ Αραμπί.

Έχοντας απέναντί του σύστημα 4-3-3. Με τον Πασκάλ Γιάνσεν να επιλέγει τον Βέρχαλστ στο τέρμα, οι Βιτρί, Χατζηδιάκος, Μπεουκέμα, Κερκέζ στην άμυνα. Ντε Βιτ, Ράιντερς και Μίντσιο στα χαφ, ενώ Εβιέν, Λάχντο, Παυλίδης ήταν στην επίθεση.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει με ορμή στο παιχνίδι για να ζεστάνει και το κοινό του, αλλά και γενικώς ώστε να πάρει μπρος σιγά σιγά ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του. Πιέζοντας ψηλά έκλεψε την μπάλα με τον Μαντί Καμαρά και στη συνέχεια έγινε κάτοχός της ο Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει από θέση από την οποία συνήθως το… γράφει.

Για να βρούμε την επόμενη αξιόλογη φάση των Πειραιωτών και γενικότερα του αγώνα πρέπει να πάμε στο 17ο λεπτό. Σε μια επίθεση, που ξεκίνησε με κάθετη του… Σισέ για τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος παρουσιάστηκε και πάλι… κρύος, καθώς αντί για σουτ έκανε κάτι σαν κοντρόλ και στη συνέχεια ο Μασούρας είδε τον Βάρχουλστ να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του. Η πρώτη επικίνδυνη επίθεση από τους φιλοξενούμενους έγινε στο 26’, με τον Παπασταθόπουλο να καθαρίζει τη φάση. Αμέσως μετά ο Σισέ πήγε να κάνει «δώρο» με κακό γύρισμα, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ.



Οι Πειραιώτες κρατούσαν το καλό για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Λίγο πριν την ανάπαυλα, κέρδισαν κόρνερ, ο Ζινκερνάγκελ το εκτέλεσε από τα δεξιά, Σισέ και Παπασταθόπουλος πήδηξαν για κεφαλιά, την οποία πήρε ο πρώτος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος. Μετά την ανάπαυλα, η μοναδική αλλαγή ήταν η είσοδος του Άβιλα αντί του Βρσάλικο, που δεν θα ήταν εφικτό να αγωνιστεί περισσότερο από 45 λεπτά.

Η πρώτη καλή στιγμή των πρωταθλητών Ελλάδος έγινε στο 55’ και ήταν κλασική ευκαιρία, αλλά ο Ζίνκερνάγκελ αδίκησε την καλή του προσπάθεια, κάνοντας άστοχο σουτ από θέση βολής. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στη συνέχεια και οι φάσεις μοιραία λίγες. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ομάδες δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα και οι αρκετές μαζεμένες αλλαγές από το 70’ χάλασαν το παιχνίδι.



Όχι ότι έλειψαν οι φάσεις, απλώς δεν είχε τέμπο το ματς. Ίσως η καλύτερη ευκαιρία της Άλκμααρ μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε, να ήταν η βολίδα του Σαμ που έστειλε την μπάλα λίγο έξω στο 80’. Ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 στο 83’ με τον Μασούρα να κάνει πολύ καλή προσπάθεια από τα αριστερά, αλλά όχι και το γύρισμα που θα ήθελε ο Ρανζτέλοβιτς με αποτέλεσμα να μην εκτελέσει ο Σέρβος.

Σχεδόν στην εκπνοή οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Αρχικά στο 90’+2’ οι Ολλανδοί άγγιξαν το 1-1 με κλασική ευκαιρία, όπου παραλίγο να εκμεταλλευτούν το λάθος του Ραντζέλοβιτς στο ξεκίνημα, αλλά και το κακό διώξιμο του Εμβιλά. Αμέσως μετά ο Σισέ παραλίγο να βάλει δεύτερο γκολ με κεφαλιά. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη και ο Ολυμπιακός χαμογέλασε στα αποκαλυπτήριά του.



Το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ- Βρσάλικο (46’ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (71’ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ – Κανέ (83’ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά (71’ Εμβιλά) – Μασούρας, Α. Καμαρά (83’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (71’ Ραντζέλοβιτς) – Ελ Αραμπί (71’ Αμπ. Καμαρά)

Στον πάγκο παρέμειναν: Κρίστινσον, Τζολάκης, Κούντε, Χασάν, Ανδρούτσος, Καρβάλιο, Μπα, Τικίνιο, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος.

Άλκμααρ (Πασκάλ Γιάνσεν): Βέρχαλστ - Βιτρί (86' Ντε Γιονγκ), Χατζηδιάκος (86' Ντέκερ), Μπεουκέμα, Κερκέζ (Μ. Ντε Βιτ) -Ντ. Ντε Βιτ, Ράιντερς (86' Σόουτεν), Μίντσιο - Εβιέν (61' Όντγκααρντ), Λάχντο (76' Κουπμάινερς), Παυλίδης (76' Μπαρασί).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube