Τα συμπεράσματα από το Ολυμπιακός-Άρης.

Οι Πειραιώτες λύγισαν τους αξιόμαχους «κίτρινους», επικρατώντας 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πάνε με το πάνω χέρι στη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο στόχος που επετεύχθη για τους «ερυθρόλευκους», οι άτολμοι-άστοχοι φιλοξενούμενοι και η απορία…

*Κρατάει την ουσία ο Ολυμπιακός: Καλές οι εντυπώσεις, αλλά αυτό που μετράει πρώτα απ’ όλα είναι το αποτέλεσμα και οι Πειραιώτες πέτυχαν τον πρωταρχικό τους στόχο, που ήταν η νίκη ώστε να κάνουν βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Ο δεύτερος ήταν να το κάνουν με ένα πιο ευρύ σκορ, ώστε να βάλουν γερά θεμέλια ενόψει της ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης». Θα είχε συμβεί αυτό αν αξιοποιούσε τις δύο ευκαιρίες που του έκατσαν στο τέλος ο Μπουχαλάκης ή αν είχε κάνει ο Ελ Αραμπί το 2-0 στο 56’ στο τετ-α-τετ με τον Κουέστα. Βεβαίως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να έχουν παράπονα, αφού τα κατάφεραν δίχως να βρεθούν και πάλι σε καλή μέρα συνολικά. Όπως είχε συμβεί και την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Ο Μίτσελ έκανε εκτεταμένο ροτέισον, ώστε να δώσει ανάσες σε βασικά του εργαλεία και η ομάδα του δεν έδειξε καλό πρόσωπο στο α’ μέρος. Ήταν άνευρη, άτολμη και γενικώς «βραχυκυκλωμένη», δημιουργώντας ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στην αντίπαλη εστία. Στο β’ βελτιώθηκε, έπαιζε έβγαλε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, είχε ισορροπία και έγινε πιο απειλητικός ο Ολυμπιακός, αλλά όχι και το ίδιο αποτελεσματικός. Ωστόσο, τέλος καλό, όλα καλά για τους Πειραιώτες.





* Διαβασμένος, αλλά και άτολμος: Για 2ο διαδοχικό ο Άρης είχε θετική παρουσία απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, γνωρίζοντας ξανά την ήττα με 1-0, όπως και στο πρωτάθλημα. Αυτό που έλλειψε από τους «κίτρινους» σε σχέση με τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να μην φτάσουν στον στόχο τους ήταν η ουσία. Η ομάδα του Πάρντιου διάβασε καλά την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, ήταν δεδομένα ανώτερη στο α’ μέρος, παρά το γεγονός ότι πήγε στην ανάπαυλα με εις βάρος της σκορ, αλλά και άτολμη, υπενθυμίζοντας σε ένα ακόμη ματς υψηλών απαιτήσεων πόσο της λείπει το εύκολο γκολ. Δεν το βρήκε στο καλό της ημίχρονο, αλλά ούτε και στο β’ όπου ένιωσε και μεγαλύτερη πίεση από τους γηπεδούχους, έχοντας δοκάρι με τον Καμάτσο στο 79ο λεπτό. Λίγο έλειψε να γίνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Άρη ενόψει της ρεβάνς, αφού τον γλίτωσε ο Κουέστα στις ευκαιρίες Ελ Αραμπί και Μπουχαλάκη, αλλά γνωρίζει ότι βάσει της συνολικής εικόνας θα μπορούσε να φτιάξει καλύτερη προίκα για τη ρεβάνς.



*Δεν έφτασαν τα… μηνύματα: Ο Μίτσελ έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετές ρεζέρβες του, ευελπιστώντας σε δύο βασικά οφέλη πέραν του αποτελέσματος. Να ξεκουράσει παίκτες του, αλλά και να «κερδίσει» ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσε αυτό που λέμε ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Ισπανό κάποιος από τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές του. Συνολικά είχε λίγους διακριθέντες, με τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Ανδρούτσο να συγκεντρώνουν τα φώτα πάνω τους. Οπότε, δεν έγινε… σοφότερος ο 59χρονος τεχνικός σε ό,τι αφορά τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στα χέρια του.

*Έχει παράπονα ο Άρης: Οι «κίτρινοι» καλούνται να κοιτάξουν τα όσα πρέπει να διορθώσουν ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Για κάποια από αυτά, όπως το πρόβλημα στο σκοράρισμα, δεν προλαβαίνει να κάνει κάτι άλλωστε. Σίγουρα όμως στέκονται και στο γεγονός ότι πιθανόν να ήταν διαφορετική η μοίρα τους αν είχαν προηγηθεί στο πρώτο μέρος, όταν και έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Ιτούρμπε στο 16’. Το τέρμα δεν μέτρησε, αφού υπήρξε σφύριγμα πριν νικηθεί ο Τζολάκης. Σε πρώτη φάση δεν έγινε αντιληπτός ο λόγος της συγκεκριμένης υπόδειξης και η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκαθάρισε το τοπίο ούτε από τα ριπλέι. Φάουλ δεν υπάρχει και αν έχει δώσει τέτοια παράβαση ο Μαρτίνς, θα ήταν πιο φυσιολογικό να είχε σφυρίξει στο αμέσως προηγούμενο κόρνερ. Το μόνο για το οποίο μπορεί να γίνει κουβέντα είναι για οφσάιντ του Καμαρά που είναι μπροστά στον Τζολάκη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube