Σε ένα εκπληκτικό ντέρμπι, με πολλές συγκινήσεις και αμέτρητες δυνατές στιγμές, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με σκορ 94-89 του Παναθηναϊκού AKTOR, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Με τη νίκη αυτή οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στο 5-3, με τους δύο «αιωνίους», πλέον, να πηγαίνουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία της διοργάνωσης!

Μάλιστα, αυτό ήταν το έβδομο διαδοχικό ευρωπαϊκό ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επί των «πράσινων», ρεκόρ το οποίο κρατά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια!

Συγκεκριμένα, από τις 22 Νοεμβρίου του 2021, όταν και πέρασαν με το επιβλητικό 84-65 από το ΟΑΚΑ, μέχρι και σήμερα, ο Ολυμπιακός μετρά επτά σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα!

Η τελευταία ευρωπαϊκή νίκη των «πράσινων» χρονολογείται στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, όταν και πέρασαν με 88-77 από το ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική εκείνης της σεζόν, με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα με 20 πόντους και 5 ασίστ.

Αναλυτικά το 7-0 του Ολυμπιακού:

08/11/2024 Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός 89-94
14/03/2024 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR 71-65
06/10/2023 Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός 78-88 παρ.
31/03/2023 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR 81-73
30/12/2022 Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός 71-95
17/03/2022 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR 101-73
22/11/2021 Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός 65-84

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»

Ντίνος: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξέλιξης»