Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 13-9 του Εθνικού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 πόλο γυναικών, διατηρώντας το απόλυτο.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν πρώτη σκόρερ τόσο για τις νικήτριες, όσο και γενικότερα της αναμέτρησης, σημειώνοντας 5 γκολ, ενώ 3 πέτυχε η Τριχά. Η Χαραλαμπίδη ξεχώρισε από την πλευρά των ηττημένων, έχοντας 3 γκολ.

Η ομάδα του Μάρκο Μίτσιτς απέδειξε από το ξεκίνημα ότι ήταν αποφασισμένη να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά πέτυχε τον στόχο της. Μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο πρώτο οκτάλεπτο βραχυκύκλωσε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης και Ελλάδος. Είχε σε σημαντικό διάστημα της πρώτης περιόδου το προβάδισμα, αλλά στο φινάλε, το γκολ από την Τριχά έδωσε προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» με 4-3.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε σταθερά το πάνω χέρι. Αρχικά με μικρή διαφορά τερμάτων, ενώ σταδιακά απέκτησε απόσταση ασφαλείας και σφράγισε το «4x4» στο πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 4-1 (8-4), 2-3 (10-7), 3-2 (13-9).

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 5, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά 3, Τορνάρου

Εθνικός (Μάρκο Μίτσιτς): Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Ι. Χαραλαμπίδη 1, Ελληνιάδη 1, Κοντονή, Μπάκοτς 1, Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Σ. Χαραλαμπίδη 3, Ι. Μπενέκου, Μπερίκου, Φερεντίνου, Μπέτα, Γκοτζιά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube