• Άραγε, έχουν αδικηθεί κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν από τον Πέδρο Μαρτίνς; Ας επιχειρήσουμε να δώσουμε την απάντηση μέσω των αριθμών, που δύσκολα λένε ψέματα.

• Σε ένα σύνολο μέχρι στιγμής 52 αγώνων σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, με εξαίρεση τον Φορτούνη που προέρχονταν από πολύμηνη απουσία λόγω εγχείρησης από χιαστούς, με συνέπεια να έχει μόνο δύο συμμετοχές ως αλλαγή.

• Κατά βάση ο Μαρτίνς στηρίχθηκε σε 13 παίκτες, που έχουν από 21 έως 46 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα! Πρόκειται για τους Ρέαμπτσιουκ (46), Βατσλίκ (43), Εμβιλά-Μασούρα (από 38), Παπασταθόπουλο-Λαλά (από 35), Σισέ (34), Μαντί (33), Αγκιμπού (32), Μπουχαλάκη (29), Ελ Αραμπί (28), Τικίνιο (23), Μπα (21). Για όποιον δεν κατάλαβε είναι η πιο βασική ενδεκάδα της σεζόν (Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Αγκιμπού) και οι δύο πρώτες αλλαγές, ο Τικίνιο κι ο Μπα!

• Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρεις παίκτες, ένας που ήρθε στον Ολυμπιακό τέλη Σεπτέμβρη και δύο που ήρθαν το Γενάρη και πού πήραν αρκετό έως πολύ χρόνο: Ο Ροντρίγκες έπαιξε 13 φορές σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας, ο Μανωλάς 11 κι ο Καρβάλιο εννιά. Και υπάρχουν κι άλλοι τρεις παίκτες που επίσης πήραν τον χρόνο τους, πάντοτε σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας: ο Ονιεκούρου 16 φορές, ο Βαλμπουενά 11 κι ο Λόπες 10. Οπότε πάμε σε 19 παίκτες που πήραν χρόνο, από πολύ έως αρκετό. Διότι για παράδειγμα ο Βαλμπουενά έπαιξε και 27 φορές αλλαγή, ο Λόπες 14, ο Ονιεκούρου 11 κι ο Ροντρίγκες εφτά.

• Κάτω από 10 συμμετοχές σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας έχουν αρκετοί «ερυθρόλευκοι»: ο Βρουσάι κι ο Ανδρούτσος (από οκτώ), οι Κούντε, Τζολάκης και Καρμπόβνικ (από έξι), οι Αβραάμ και Σουρλής (από τέσσερις), οι Κρίστινσον, Μάρκοβιτς και Κίτσος (από τρεις), ο Κανέ (δύο), ο Φαντιγκά (μία) κι από τον Ολυμπιακό Β οι Ξενιτίδης, Μπαγκαλιάνης, Αποστολόπουλος κι Αλγκασίμ (από μία) και κάποιοι που έφυγαν: Σεμέδο (πέντε), Χασάν (τρεις), Ραντζέλοβιτς (μία). Με την υποσημείωση ότι ο Βρουσάι έχει μπει 23 φορές αλλαγή, ο Κούντε 17 κι ο Ανδρούτσος 13.

• Εσείς τι λέτε λοιπόν; Υπάρχουν αδικημένοι;…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube