Εντός έδρας δοκιμασία κόντρα στην Καρδίτσα (12/1, 14:15, ΕΡΤ3, sport-fm.gr) πριν από τη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν στο ΣΕΦ τη θεσσαλική ομάδα για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan GBL, θέλοντας να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί 9 αγώνων που έχουν φτιάξει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, πριν ταξιδέψουν στην Ισπανία για τις διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις τους με Μπασκόνια (14/1, 21:30) και Ρεάλ Μαδρίτης (16/1, 21:45).

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την επιβλητική νίκη τους με 112-69 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, χάρη στην οποία ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Ευρωλίγκας, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα, έτσι ώστε να βελτιώσει το εντός των συνόρων ρεκόρ της σε 13-1 και να παραμείνει σε απόσταση μιας νίκης από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό.



Στα αγωνιστικά, οι Εβαν Φουρνιέ και Κώστας Παπανικολάου συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση του Σαββάτου (11/1), έχοντας ξεπεράσει την γρίπη που τους ταλαιπώρησε και δεν τους επέτρεψε να αγωνιστούν κόντρα στην Μπάγερν, ενώ από την άλλη ο Τόμας Γουόκαπ αναμένεται να προφυλαχθεί, έχοντας νιώσει ενοχλήσεις στη μέση του κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του αγώνα με τους Βαυαρούς. Παράλληλα, σταθερά εκτός παραμένουν οι Έβανς και Ράιτ, όπως επίσης και ο ΜακΚίσικ, ο οποίος έχει μείνει εκτός λίστας στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την Καρδίτσα, αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Stoiximan GBL, ούσα στην 6η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-6, ίδιο με εκείνο της ΑΕΚ Betsson και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες της από ΠΑΟΚ (81-84) και Παναθηναϊκό (72-96), την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με το οριακό 85-83 της ΑΕΚ Betsson στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», έχοντας για πρωταγωνιστές της Άλεν (27π) και Λιούις (22π).



Ο Ολυμπιακός είναι απόλυτος κυρίαρχος στις προηγούμενες συναντήσεις των δύο σημερινών αντιπάλων, έχοντας πανηγυρίσει πέντε φορές στα ισάριθμα παιχνίδια τους, ενώ για τον πρώτο γύρο, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε επικρατήσει με το άνετο 77-61 με κορυφαίο τον πρώτο σκόρερ του στη σεζόν, Σάσα Βεζένκοφ (20π).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι ημερομηνίες του διπλού τελικού του Αθηναϊκού με την Μερσίν

Γράφει πάλι ιστορία ο Αθηναϊκός - Σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 16 χρόνια η ομαδάρα του Βύρωνα!

Ραζνάτοβιτς: «Ένας από τους 10 καλύτερους προπονητές ο Τρινκιέρι - Κάτι μεγάλο γίνεται στον ΠΑΟΚ»

Παρθενόπουλος: «Έχουμε στο μυαλό μας και εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο format για την επόμενη σεζόν»

Αταμάν: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιαννακόπουλο που μας στηρίζει - Μπορούμε να το ξανακάνουμε»

Παρουσία Γιαννακόπουλου η κοπή πίτας του Παναθηναϊκού-Έξτρα πριμ 1 εκατ. ευρώ για τριπλ-κράουν

Τρινκέρι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Πιέζουν για το τρόπαιο κάθε χρόνο, αλλά ένας κερδίζει»

ΠΑΟΚ: Στην παρουσίαση του Τρινκέρι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Τρινκέρι: «Είμαι ρομαντικός και λίγο τρελός - Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει στην Ευρωλίγκα»

Τρινκέρι: «Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι - Να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ σε μέρες χαράς»!