Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της με αποδέκτη την ομοσπονδία μπάσκετ για τον ορισμό διαιτητών του τελικού του κυπέλλου με την ΑΕΚ και συγκεκριμένα την εμμονή της να μην υπολογίζει τους διεθνείς διαιτητές (Γκόντα, Παπέτρου, Φούφη και Κορομηλά).

Μια επιλογή παρά την τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όπως αναφέρει η ερυθρόλευκη ΚΑΕ, η οποία σχολιάζει:

«Σε πλήρη, δηλαδή, αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τέσσερις από τους πλέον έμπειρους και ικανούς Έλληνες διαιτητές, με αναρίθμητες συμμετοχές στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Euroleague και σε FINAL 4, παραμένουν παράνομα αποκλεισμένοι από τον Οκτώβριο του 2016, δίχως κανένα απολύτως νομικό έρεισμα ή άλλη νόμιμη αιτία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Με τις πρόσφατες αποφάσεις της, η ΕΟΚ εξακολουθεί να είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης που εμμένει στον παράνομο αποκλεισμό των διεθνών διαιτητών της Euroleague από τις εγχώριες διοργανώσεις, κατά παράβαση, μάλιστα, της τελεσίδικης απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), με την οποία αναγνωρίστηκε ως μη νόμιμος ο αποκλεισμός των κ.κ. Γκόντα, Παπέτρου, Φούφη και Κορομηλά από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1.

Εν προκειμένω, μόλις κατά την προηγούμενη εβδομάδα και σε συνέχεια της αυθαίρετης στάσης που έχουν υιοθετήσει επί δέκα έξι και πλέον μήνες, τα μέλη της ΚΕΔ αποφάσισαν καταχρηστικά τον "εξοστρακισμό" δύο εξ αυτών σε αγώνες του Πρωταθλήματος Α2, ενώ το ίδιο έπραξαν και χθες, όποτε και αποφασίστηκε ο πλήρης αποκλεισμός των διεθνών διαιτητών της Euroleague από τον επικείμενο Τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ομάδας μας και της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Σε πλήρη, δηλαδή, αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τέσσερις από τους πλέον έμπειρους και ικανούς Έλληνες διαιτητές, με αναρίθμητες συμμετοχές στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Euroleague και σε FINAL 4, παραμένουν παράνομα αποκλεισμένοι από τον Οκτώβριο του 2016, δίχως κανένα απολύτως νομικό έρεισμα ή άλλη νόμιμη αιτία.

Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου σχετική επιστολή - αναφορά προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, ζητώντας την άμεση συνδρομή του, ώστε αφενός να γίνουν σεβαστές οι επιταγές της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να επανέλθουν οι πιο πάνω διαιτητές στο Πρωτάθλημα Α1 και αφετέρου να ελεγχθεί η παράνομη συμπεριφορά της ΕΟΚ, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δηλαδή υπό την κρατική εποπτεία και έλεγχο.

Ήρθε, επιτέλους, η ώρα η Πολιτεία να παρέμβει, ώστε η Ελληνική καλαθοσφαίριση να απελευθερωθεί από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη και βλάπτουν κάθε υγιή επένδυση στον χώρο του αθλήματος.

Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΚΑΕ Μαρούσι: «Τι ΦΟΒΑΤΑΙ ο κ. Λιόλιος και απειλεί ότι θα μηνύσει τη διοίκηση της ομάδας μας;»

Το βίντεο για το δεύτερο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Χρόνια πολλά στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου»

Σάκοτα: «Είχαμε ανάγκη τη νίκη και την πήραμε, έπαιξε με άγχος ο Πανιώνιος»

Μάρκοβιτς: «Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, όμως πρέπει να πιστεύουμε όσο υπάρχει μία μικρή ελπίδα»

Τα highlights από το διπλό της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου

Τα σενάρια παραμονής στη Stoiximan GBL: Με την πλάτη στον τοίχο ο Πανιώνιος, κρατάει την τύχη στα χέρια του το Μαρούσι!

Η ΑΕΚ άλωσε τη Γλυφάδα και έσπρωξε στον «γκρεμό» τον Πανιώνιο

Μιλουτίνοφ: «Δεν νιώθω κάποια πίεση, το σημαντικότερο είναι να είμαστε για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις»

Παπανικολάου: «Δεν μπορώ εγώ να μετρήσω την προσφορά μου σε έναν σύλλογο που μου έχει δώσει τα πάντα από μικρό παιδί»