Σα να μη βγαίνει στο παρκέ στα δεύτερα δεκάλεπτα των αγώνων εμφανίζεται εσχάτως ο Ολυμπιακός.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχει δει τους αντιπάλους να πατούν γκάζι και να αποκτούν μεγάλη διαφορά, την ώρα που οι παίκτες του επιδίδονται σε διαγωνισμό λαθών, άστοχων σουτ, κακών επιλογών και ολιγωρίας στην άμυνα.

Το κακό άρχισε στο ματς με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, όπου το +15 της πρώτης περιόδου (11-26) με ένα επί μέρους σκορ 32-8 έγινε 43-34 στο ημίχρονο.

Η συνέχεια δόθηκε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός από το -12 στην πρώτη περίοδο (12-24) βρέθηκε ακόμη πιο πίσω στο ημίχρονο, 26-44, με το επί μέρους 14-20 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Χθες απέναντι στην Μπασκόνια οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με +6 στην πρώτη περίοδο (15-21), αλλά οι Βάσκοι έκαναν ένα 28-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήγαν στα αποδυτήρια με 43-32.

Συνολικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί στις δεύτερες περιόδους των τριών τελευταίων ματς 80 πόντους (26,6 πόντους κατά μέσο όρο) κι έχει πετύχει μόλις 33 (11 κατά μέσο όρο).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιτούδης: «Από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, μεγάλο τεστ για εμάς»

Κεκλεισμένων των θυρών το Μπαρτσελόνα-Μακάμπι για την 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ανακοίνωσε sold-out για την αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό η Ζάλγκιρις

Αταμάν: «Η Χάποελ είναι η καλύτερη ομάδα στη Euroleague, θα είναι ''κλειδί'' τα μεγάλα σουτ»

Το καλωσόρισμα στον Μόρις και η παρακάμερα του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση με τη Βαλένθια

Με Σλούκα και Χολμς κόντρα στη Χάποελ ο Παναθηναϊκός AKTOR

Φαρίντ: «Ξαναβρήκαμε ρυθμό μετά τη... “γροθιά” στα δόντια από τη Φενέρ - Είμαι συνηθισμένος στα πολλά παιχνίδια»

Χέρμπερτ για την Μπάγερν Μονάχου: «Είναι άλλα τέσσερα ματς σε επτά ημέρες, αλλά πρέπει ν' αρχίσουμε να κερδίζουμε»

«Αν τιμωρείς κάποιον με τεχνική ποινή...»: Σπόντες για τη διαιτησία από τον Ομπράντοβιτς

Με πέντε απουσίες απόψε η Εφές κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας