· Το παιχνίδι, έστω των 45 λεπτών, του Ολυμπιακού Β στο Ελ Πάσο με την Καλλιθέα δεν είχε μόνο διαιτησία, ακραία επικίνδυνη. Είχε και ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να έχουν καλά διαστήματα και καλές επιθέσεις.

· Τι είδα από πλευράς Ολυμπιακού;

· Σε ομαδικό επίπεδο κάποιες φάσεις πραγματικά καλές σε ανάπτυξη ποδοσφαίρου, με αποκορύφωμα το γκολ, στο οποίο η μπάλα κυκλοφόρησε υποδειγματικά με Χρυσόπουλο, Λάιντνερ, Μαυρουδή, Κωστή, Νταμπό με τη σέντρα του Κατσουλίδη και το γκολ του Κωστή. Αλλά και αδυναμίες αμυντικά, σε σέντρες στην περιοχή και γενικά με προβλήματα ανασταλτικά και δη από πιο μπροστά.

· Σε ατομικό επίπεδο, τον Κωστή να είναι μακράν ο καλύτερος από την περσινή ομάδα. Με πέντε-έξι κινήσεις μεσοεπιθετικά από αυτές που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά. Είναι σαφές ότι τον έχει βοηθήσει ο συμπατριώτης του, ο Οκκάς, βάζοντας τον 10άρι κι όχι στα πλάγια της επίθεσης, όπως έκανε συχνά ο Ιμπαγάσα. Βεβαίως, όσο μπαίνει χαλαρά στις μάχες στο ανασταλτικό κομμάτι, θα συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του και δεν θα μπορεί να πάει πιο πάνω. Στο πρώτο γκολ της Καλλιθέας έχασε δύο φορές κόντρες.

· Τον Νταμπό σε ρόλο Νο 8 ξεκάθαρα να βγάζει ποιότητα, τόσο στις επαφές με την μπάλα, όσο και στις προωθήσεις, αλλά και στις μονομαχίες με τον όγκο του. Πρέπει, όμως, να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, να ζητάει πιο πολύ την μπάλα, να συμμετέχει γενικά ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι, γιατί ενίοτε μοιάζει να παίζει όταν αυτός θέλει. Και οπωσδήποτε να γίνει πιο fit, 22 χρονών παιδί είναι…



· Τον δεξιό μπακ Κατσουλίδη, που τώρα αρχίζει να παίζει, να δίνει υποσχέσεις. Τσακαλάκος δείχνει, μπρος και πίσω, όμως για κάποιο λόγο δεν έχω ακόμη καθαρή εικόνα, ιδίως αμυντικά, όπου κάποια στιγμή νικήθηκε κατά κράτος σε μία φάση.

· Τον δεξιό στόπερ Καλογερόπουλο να μην είναι αυτός που περίμενα. Είναι καλό που βάζει πια μεγαλύτερη δύναμη στις μάχες και τις κερδίζει και που ρολάρει καλά την μπάλα από πίσω, ωστόσο ήταν κακός στην εφαρμογή του οφσάιντ (βλέπε και τη φάση του 1-1), έδιωξε λανθασμένα την μπάλα στο ξεκίνημα του 2-1 και κατανικήθηκε σε μία φάση στα πλάγια.

· Τον αριστερό μπακ Αποστολόπουλο να έχει νίκες και ήττες, όχι κακό, αλλά όχι και βελτιωμένο από πέρυσι. Το ίδιο και τον κόφτη Μαυρουδή (μαχητής, αλλά με μεγάλη αδράνεια στο 2-1), αλλά και τον σέντερ φορ Βοίλη, που έχει πλέον κάποιες καλύτερες κινήσεις εκτός περιοχής, που όμως δεν είναι αρκετές. Από τον Μαρίνο κι αν περίμενα πιο πολλά, είναι ζήτημα αν μπήκε δύο φορές καλά στο παιχνίδι.

· Είχα ενδιαφέρον να δω τον γκολκίπερ Παπαδούδη, για τον οποίο έχω ακούσει καλά λόγια, όμως είδα δύο γκολ σε δύο κεφαλιές, που πάντως τις λες κι εκτελέσεις.

· Απόρησα γιατί ο Λάιντνερ χρησιμοποιήθηκε αριστερός εξτρέμ! Δηλαδή, τον έστειλε ο Μίτσελ στη Β ομάδα για να πάρει χρόνο, αλλά όχι στη θέση που παίζει; Δεν καταλαβαίνω. Τέλος πάντων, έχει καλή σέντρα και προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Για 10 λεπτά έπαιξε αριστερό μπακ, όταν βγήκε ο Αποστολόπουλος και μπήκε ο Αλγκασίμ Μπα.



· Άφησα τελευταίο τον αριστερό στόπερ Χρυσόπουλο, καθότι με εντυπωσίασε. Είχα ακούσει γι΄ αυτόν, είχα δει και πραγματάκια από τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα και το Αιγάλεω κι έχοντας πιά μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, μου δίνει την αίσθηση ότι ίσως είναι το καλύτερο ταλέντο του Ολυμπιακού Β. Κλασικός αριστεροπόδαρος, με αντίληψη στις δύσκολες επεμβάσεις του, τάκλιν, κεφαλιές, δύναμη, άμεσες κι έγκαιρες αποκρούσεις και ικανότητα να βγάζει πάσες από πίσω προς το κέντρο η, την επίθεση, ακόμη και μέσα από τις γραμμές του αντίπαλου.

· Αν χαθεί αυτό το παιδί, θα έχουν εγκληματήσει ο ίδιος, αλλά κι ο Ολυμπιακός. Και δεν θέλω να το πιστέψω.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube