Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε για πολλοστή φορά φέτος τραγικός στο ΣΕΦ και αυτή τη φορά ηττήθηκε άνετα (88-77) από τον Παναθηναϊκό. Από το… ναυάγιο των «ερυθρόλευκων» διασώθηκε μόνο ο ΜακΚίσικ, καθώς όλοι οι άλλοι ούτε με… σωσίβιο.

Η κριτική των παικτών (με άριστα το «10»):

Χάρισον (2): Εδώ και καιρό, ο Έλις συγκεντρώνει τα περισσότερα… πυρά για την αγωνιστική παρουσία του. Όμως και ο Χάρισον δεν πάει… πίσω, ο οποίος παίζει δεν παίζει είναι το ίδιο. Ήρθε με τις συστάσεις του σκόρερ και του σουτέρ. Τα 3/7 δίποντα και 0/2 τρίποντα δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Λαρεντζάκης (4): Αγωνίστηκε για 11 λεπτά, με 2 πόντους και 2 ριμπάουντ. Φιλότιμος για ακόμη μία φορά στην άμυνα, αλλά παρασύρθηκε στο γενικό… ναυάγιο του Ολυμπιακού.

Σπανούλης (5): Με τον Σλούκα εκτός ματς στην αρχή, μπήκε στο παρκέ και βελτίωσε την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Είχε και 6 ασίστ στα 15 λεπτά, που ήταν λίγα που αγωνίστηκε. Είχε, όμως, μόλις 4 πόντους με 1/6 σουτ και 4 λάθη.

Σλούκας (4): Στα τελευταία λεπτά, όταν και ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν «καθαρίσει» το ματς άρχισε να παίρνει μπρος… Σε όλο το υπόλοιπο ντέρμπι ήταν περίπου… άφαντος και γι’ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν όλη την ώρα.

Μάρτιν (5): Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν πάλεψε. Ήταν σχετικά καλός στην επίθεση με 11 πόντους. Αλλά, στην άμυνα είχε πολλά προβλήματα, ενώ τα μόλις 2 ριμπάουντ που πήρε δεν τον… τιμούν για «5άρι».

Πρίντεζης (4): Πέτυχε 8 πόντους, αλλά όπως και ο Μάρτιν δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου στα ριμπάουντ με μόλις 2 και εκείνος. Επίσης, δεν μπορούσε να σταματήσει ούτε τον Μήτογλου, αλλά ούτε και τον Μπέντιλ στην άμυνα, που σκόραραν όποτε ήθελαν απέναντί του.

Ζαν-Σαρλ (4): Άλλος ένας ψηλός του Ολυμπιακού που δεν έκανε τη… δουλειά του. Με μπόι στο 2,05μ. και αγωνιζόμενος στη φροντ λάιν, πήρε μόλις 3 ριμπάουντ, οπότε έβαλε και εκείνος το… λιθαράκι στο «πάρτι» των φιλοξενούμενων στα «σκουπίδια».

Τζένκινς (5): Θετικό ήταν το πρόσημό του και στα 22:23’’ που αγωνίστηκε. Είχε και 5 πόντους με μόλις δύο προσπάθειες όλες κι όλες, ενώ στην άμυνα πίεσε όπως το συνηθίζει.

Έλις (5): Αγωνίστηκε για 13:35’’ κυρίως λόγω των φάουλ που κάνει εύκολα και δεν δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί περισσότερο. Κατά τα άλλα, είχε 7 πόντους με 3/3 δίποντα και 1/1 βολή, αλλά για σέντερ τα 3 ριμπάουντ, είναι απογοητευτικό νούμερο.

ΜακΚίσικ (8): Ο μοναδικός που ήταν στο παρκέ και δεν ήθελε να χάσει. Προσπάθησε πολύ στην άμυνα, με την ενέργεια που τον διακρίνει, έτρεξε, ακόμη και τα τρίποντα –που δεν είναι το φόρτε του- δεν φοβήθηκε να τα πάρει, έχοντας 4/8.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube