Ο Ολυμπιακός σε ακτίνες… Χ από το sport-fm.gr. Οι Πειραιώτες σφράγισαν τον τίτλο, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» με ανατροπή, έχοντας πολυτιμότερο τον Χασάν και αρκετούς παίκτες με θετικό πρόσημο.

Η βαθμολογία των Πειραιωτών με άριστα το 10:
Σα (7): Ακόμη μια καλή εμφάνιση από τον Πορτογάλο που δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω το κακό του διάστημα. Μπορεί να μην είχε μπόλικη δουλειά, καθώς δεν ήταν πολλές οι τελικές του Παναθηναϊκού, αλλά, εξαιρώντας το πέναλτι για το οποίο δεν φέρει ευθύνη που το δέχθηκε, έκανε τη δουλειά του όποτε χρειάστηκε.

Ανδρούτσος (5): Κακό δεν τον λες, αλλά σίγουρα δεν ήταν από τους κορυφαίους. Προσπάθησε να προσφέρει ισορροπία στη δεξιά πλευρά όπως κάνει συνήθως, αλλά αυτήν τη φορά δεν ήταν τόσο σταθερός πίσω. Στο πρώτο μέρος, αντιμετώπισε κάποια προβληματάκια τις φορές που τραβιόταν στο πλάι ο Χατζηγιοβάνης και έβγαινε πάνω του, ενώ δεν αντιδράει καλά στην ευκαιρία του Καρλίτος. Πάντως, έδωσε ενέργεια και πάλι στην ομάδα του.

Παπασταθόπουλος (7): Καλή παρουσία από τον Παπασταθόπουλο δίχως να χρειαστεί να κάνει μια… αστραφτερή εμφάνιση. Δεν έπαιξε επιθετικά ο Παναθηναϊκός (βγάζοντας κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις), αλλά για το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε τόσο ο Ολυμπιακός οφείλεται και στον έμπειρο άσο.

Σεμέδο (5): Συνήθως στα δύσκολα ματς είναι πολύ καλός. Σήμερα δεν ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά για τον Πορτογάλο. Μπορεί να μην «έφαγε» πολλές φάσεις ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό οφείλεται και στο παιχνίδι που επέλεξε να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, του χρεώνεται δικαίως το 0-1, αφού αυτός κάνει το πέναλτι στον Μακέντα και γενικότερα έχει συνηθίσει να κινείται σε πιο υψηλά στάνταρ.

Μπα (6): Δεν πρόλαβε να παίξει πολύ, καθώς τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού περνώντας εκτός στο 36’ και εμμέσως βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό. Μέχρι να γίνει αλλαγή είχε μια σταθερή εικόνα σε γενικές γραμμές.

Χολέμπας (8): Ακόμη ένα καλό παιχνίδι από τον Χολέμπας το τελευταίο διάστημα, μετά την εξαιρετική με την ΑΕΚ και την καλή παρουσία με τον ΠΑΣ. Από τα δικά του πόδια ξεκινάει το 1-1 του Χασάν, καθώς κάνει συστημένη σέντρα, αμέσως μετά το «άδειασμα» στον Μολό.

Εμβιλά (7): Ο κλασικός Εμβιλά, έχοντας αυτήν τη φορά τον Μπουχαλάκη στο πλευρό του. Σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα και γενικότερα έβγαλε επιτυχημένα την αποστολή του.

Μπουχαλάκης (7): Πάνω-κάτω ό,τι ισχύει για τον Εμβιλά, με περισσότερη συμμετοχή φυσικά στο δημιουργικό κομμάτι και συνολικά θετική παρουσία.

Φορτούνης (7): Καλή παρουσία στο πρώτο μέρος από τον διεθνή άσο. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών. Είτε σε κανονική ροή ή μέσω στατικών φάσεων. Στο δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο επιδραστικός, ενώ η ανατροπή έρχεται χωρίς αυτόν στο γήπεδο, αφού τον κάνει αλλαγή ο Μαρτίνς μετά την αποβολή του Πούγγουρα ώστε να βάλει φρέσκα πόδια για να εκμεταλλευτεί την αριθμητική ανισορροπία.

Μασούρας (5): Μας είχε συνηθίσει σε πολύ καλύτερες ευκαιρίες τον τελευταίο καιρό. Με γκολ, ασίστ, κλεψίματα κλπ κλπ. Ωστόσο, αυτήν τη φορά δεν ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού, έδειξε να είναι κουρασμένος. Φυσικά, βοήθησε αμυντικά και πάλι.

Ελ Αραμπί (7): Συνήθως είναι πιο καθοριστικός σε τέτοια παιχνίδι, αλλά σήμερα του έκλεψε τη δόξα ο Χασάν. Τις φάσεις που χρειάστηκε να τελειώσει τις τελείωσε. Ασχέτως αν είχε προηγηθεί οφσάιντ του Φορτούνη στο πρώτο ακυρωθέν γκολ, όπως και παράβαση του Αιγύπτιου στο δεύτερο.

Χασάν (9): Ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού και του ντέρμπι. Με τα δύο του γκολ έκανε αφεντικά του αγώνα τους Πειραιώτες και έκρινε το ματς. Είναι στις περισσότερες φάσεις που βγάζουν οι γηπεδούχοι. Όπως και σε αυτές που δεν είχαν happy end. Ακόμα και στη δεύτερη κίτρινη του Πούγγουρα είναι μέσα.

Καμαρά (6): Μπήκε λίγο μετά την αποβολή του Πούγγουρα και έδωσε φρέσκα πόδια στην ομάδα του, βοηθώντας στο να στριμώξει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν τόσο καλός όσο με την ΑΕΚ, αλλά σίγουρα πρόκειται για θετική παρουσία.

Μπρούμα (7): Καλή παρουσία από τον Μπρούμα. Από τις πλέον ουσιαστικές που έχει κάνει με τον Ολυμπιακό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο με την είσοδό του και δεν είναι μόνο η ασίστ στον Χασάν για το 2-1, αλλά και το γκολ του. Το οποίο είναι σε κενή εστία και διαφορετικά θα έπαιρνε πιο υψηλή βαθμολογία.

Ρέαμπτσιουκ (-): Μπήκε στο 90’, ώστε να κερδίσει χρόνος η ομάδα του και για να δέσει καλύτερα πίσω. Συνεπώς, έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Μαρτίνς (8): Στο τέλος δικαιώθηκε για το πλάνο του και για τις αλλαγές. Όταν τραυματίζεται ο Μπα επιλέγει να βάλει φορ και όχι κάποιον μέσο (στόπερ δεν είχε, ούτως ή άλλως), αν και δεν τον πίεζε ακόμη τρομερά ο χρόνος και ο Χασάν κρίνει το ντέρμπι. Στο δεύτερο μέρος του βγαίνουν και οι αλλαγές Καμαρά και Μπρούμα. Επιλέγει να βγάλει τον Φορτούνη στο 68’ ώστε να βάλει δύο παίκτες με ταχυδυναμική ώστε να πατήσει στο αριθμητικό μειονέκτημα που είχε πλέον ο Παναθηναϊκός. Ο Τρικαλινός άσος ήταν από τους κορυφαίους των «ερυθρόλευκων» μέχρι εκείνο το σημείο και η κίνηση του Πορτογάλου είχε το ρίσκο της (αν και δεν αφήνει συχνά τον Φορτούνη σε ολόκληρα το παιχνίδι), αλλά στο φινάλε δικαιώνεται ο 50χρονος τεχνικός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»