Ώρα για την πρώτη κούπα της σεζόν στο βόλεϊ γυναικών! Απόψε στις 21:30 στο «Ζηρίνειο» της Κηφισιάς, ο νταμπλούχος Ελλάδας, Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει τον φιναλίστ του Κυπέλλου της περασμένης σεζόν, Πανιώνιο στον μεγάλο τελικό του Super Cup Γυναικών powered by Protergia.

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για 11η φορά με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στην προϊστορία μετρώντας ένα τρομερό σερί 10-0, ενώ οι «ερυθρόλευκες» θυμίζουμε ότι είναι και οι κάτοχοι του τροπαίου, έχοντας κερδίσει τον Παναθηναϊκό πέρυσι στον αντίστοιχο τελικό της Πετρούπολης 3-1 σετ.

Δηλώσεις:

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Γλυφάδας, τις ομάδες εκπροσώπησαν από πλευράς Ολυμπιακού ο προπονητής, Μπράνκο Κοβάσεβιτς και η αρχηγός Μελίνα Εμμανουηλίδου και από τον Πανιώνιο ο προπονητής, Ντράγκαν Νέσιτς και η αρχηγός Ιωάννα Καρέλια.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα είναι τέλεια. Για το ματς θα έλεγα ότι συναντιούνται δύο σύλλογοι με μεγάλη ιστορία στον τελικό. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μεγάλη ποιότητα και θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Φυσικά και οι δύο ομάδες έρχονται με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Όσο αναφορά την ομάδα μου, προετοιμαζόμαστε πολύ καιρό για αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για αύριο. Είναι ένας αγώνας, οπότε μάλλον το κίνητρο και το ποιος θα αγωνιστεί με μικρότερη πίεση θα είναι σημαντικοί παράγοντες. Επίσης το σερβίς και το μπλοκ-άμυνα μας φαίνεται να δουλεύει καλά αυτό το διάστημα και αυτό θεωρώ ότι θα κρίνει πράγματα».

Μελίνα Εμμανουηλίδου (Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.) «Είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση. Σίγουρα έχουμε απέναντί μας έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο, αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα ωραίο θέαμα, ένα ωραίο βόλεϊ για αυτούς που θα μας παρακολουθήσουν και μέσω της τηλεόρασης αλλά και από τον κόσμο που θα έρθει κοντά».

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα κρίνουν τον νικητή: «Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο είναι ένα παιχνίδι. Πιστεύω ότι όποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο ψύχραιμη θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το αν ο τελικός θα προσελκύσει κι άλλα νέα παιδιά στο βόλεϊ: «Νομίζω ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα και αυτό που ζητάμε είναι η προβολή του αθλήματος και για τον δικό μας ρόλο αλλά και αντίστοιχα για να μπορέσουν τα παιδιά που δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν το άθλημα και να τα παρακινήσουμε στο να ξεκινήσουν ή να προχωρήσουν περισσότερο στο βόλεϊ».

Σχετικά με το αν η κατάκτηση του τροπαίου θα φέρει πίεση στην ομάδα: «Ο Ολυμπιακος νομίζω ότι έχει καθορίσει τη σημασία του στον χώρο του βόλεϊ. Σε κάθε διοργάνωση που παίζει ο στόχος του είναι να διεκδικεί και να παίρνει τα τρόπαια. Δεν είναι θέμα λοιπόν ότι θα μας ρίξει ψυχολογικά για το μετέπειτα ή θα μας φέρει πίεση. Είναι επίτευξη των στόχων που θέτουμε κάθε χρονιά».


Ντράγκαν Νέσιτς (Προπονητής Πανιωνίου) «Το Σούπερ Καπ είναι μια ωραία διοργάνωση για όλες τις χώρες όπως και για την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι μια πολύ ωραία γιορτή πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ υψηλά ποσοστά στο side out, αλλά θεωρώ ότι το τρανζίσιον θα κρίνει τον αγώνα αύριο».

Ιωάννα Καρέλια (Αρχηγός Πανιωνίου) «Το Σούπερ Καπ είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς στον Πανιώνιο Betsson, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που διεκδικούμε αυτόν τον τίτλο. Είναι ένας αγώνας γιορτή και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Παράλληλα όμως, το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα παραμένει μη επαγγελματικό παρά τις συζητήσεις και τις δημόσιες υποσχέσεις που έχουν δοθεί τόσο από τον κύριο Βρούτση όσο και την ΕΟΠΕ. Οι αθλήτριες λειτουργούμε σαν επαγγελματίες, χωρίς όμως να υπάρχει το απαραίτητο πλαίσιο. Ελπίζουμε πολύ σύντομα οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις. Οι υπεύθυνοι πρέπει να σταματήσουν απλά να χειροκροτούν την επιτυχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα κρίνουν τον νικητή: «Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές. Απαρτίζονται από παίκτριες που έχουν πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και ταλέντο. Πιστεύω ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το ποια ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει ψύχραιμη μέχρι το τέλος».

Για το αν ο τελικός θα προσελκύσει κι άλλα νέα παιδιά στο βόλεϊ: «Κάθε φορά που παίζουμε με τον Ολυμπιακό προσφέρουμε θέαμα υψηλού επιπέδου, οπότε πιστεύω ότι τα νέα κορίτσια θα εμπνευστούν από αυτό που θα δουν αύριο».

Σχετικά με το αν η κατάκτηση του τροπαίου θα φέρει πίεση στην ομάδα: «Δεν θα φέρει περισσότερη πίεση. Οι στόχοι οι δικοί μας τουλάχιστον, έχουν καθοριστεί ήδη από το τέλος της περασμένης σεζόν. Έχουμε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι οι στόχοι μας είναι να διεκδικήσουμε όλους τους εγχώριους τίτλους, επομένως με το να κερδίσουμε τον αυριανό αγώνα δεν αλλάζει κάτι στους στόχους μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube