Η βαθμολογία του Ολυμπιακού στον χαμένο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τον «δικέφαλο» στο ΟΑΚΑ, έχοντας λίγους ποδοσφαιριστές να κινούνται σε υψηλά στάνταρ. Συγκεκριμένα τους Φορτούνη, Καμαρά και Σα, ενώ ο Ελ Αραμπί δεν εμφανίστηκε κυνικός ως συνήθως, κάνοντας, πάντως, συνολικά καλή δουλειά δημιουργικά, ενώ ο Μασούρας ήταν καλός για ένα ημίχρονο. Παράλληλα, παίκτες όπως ο Σεμέδο, αλλά και ο Μπρούμα ήταν απογοητευτικοί. Το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες X τους Πειραιώτες.

Η βαθμολογικά με άριστα το 10:
Σα (7): Δεν φέρει ευθύνη για την ήττα του Ολυμπιακού. Έχει κάνει κάποιες καλές επεμβάσεις, με κορυφαία αυτή στο 85’ στο τετ-α-τετ με τον Κρμέντσικ. Ακόμα και στο πέναλτι έχει πέσει καλά, ασχέτως αν παραβιάζεται η εστία του. Έχει κάνει ένα σημαντικό λάθος στο ματς, αλλά -ευτυχώς για τον ίδιο- δεν το πλήρωσε η ομάδα του: Στο δοκάρι του Σφιντέρσκι έχει χάσει τη φάση.

Παπασταθόπουλος (-): Έπαιξε σχεδόν 25 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί. Ωστόσο, η απουσία του ήταν αισθητή.

Ρεαμπτσιουκ (5): Πέρασε στο παιχνίδι στο 25’ με τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου. Είχε και πάλι ανεβοκατεβάσματα, αλλά σίγουρα θα περίμενε κάτι παραπάνω από τον Μολδαβό ο Μαρτίνς. Λίγο μετά την είσοδό του τροφοδοτείται ωραία, φεύγει καλά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά δεν καταφέρνει καν να απειλήσει. Μετά το φορτσάτο ξεκίνημά του παίζει σε άλλα στάνταρ εδώ και καιρό.

Σεμέδο (4): Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι από τον Πορτογάλο ή για να το θέσουμε καλύτερα η εμφάνισή του δεν κινήθηκε στα δικά του στάνταρ. Με την απουσία του Παπασταθόπουλου έπρεπε να ηγηθεί ο Σεμέδο και δεν το έκανε. Γενικότερα η λειτουργία της άμυνας του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή και στα διαστήματα που δεν απειλήθηκε συνέβη επειδή ήταν πολύ πίσω ο ΠΑΟΚ. Στην τελική ευθεία, όπου έχει τρεις φάσεις ο Κρμέντσικ, δεν έχει καλές αντιδράσεις. Όπως και στο γκολ, αλλά και γενικότερα στο παιχνίδι. Στις περισσότερες από τις φάσεις που δέχθηκαν οι Πειραιώτες δεν διάβασε καλά το κάθετο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ίσως να επηρεάστηκε ψυχολογικά από την απουσία του ονόματός του στις κλήσεις του Σάντος για το Euro.

Εμβιλά (5): Θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα. Πετυχαίνει μεν το γκολ, αλλά χρεώνεται το 1-0 λόγω του πέναλτι στον Σβαμπ. Αγωνίστηκε -λόγω και των απουσιών- ως στόπερ, όπου κινείται σε πιο χαμηλά στάνταρ σε σχέση με τα χαφ. Και έχασε έναν καλό παίκτη από τα χαφ ο Ολυμπιακός και δεν έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα ο ίδιος ποδοσφαιριστής. Η χημεία του με τον Σεμέδο, κυρίως μετά την αλλαγή του Παπασταθόπουλου, δεν ήταν καλή. Δείγμα της συνεργασίας που υπήρξε στην άμυνα είναι η φάση του δοκαριού του Σφιντέρσκι. Αν δεν είχε το γκολ θα έπαιρνε αρκετά χαμηλότερη βαθμολογία.

Ανδρούτσος (4): Κακό παιχνίδι από τον Ανδρούτσο. Στο πρώτο μέρος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον κορυφαίο του ΠΑΟΚ και ίσως του αγώνα σε εκείνο το διάστημα, Ουάρντα, ενώ δεν βοήθησε επιθετικά. Στο β’ ημίχρονο δεν είχε τόσα προβλήματα αμυντικά και αυτό οφείλεται και στην προσέγγιση της ομάδας του Γκαρσία στο παιχνίδι. Επιθετικά δεν άλλαξε κάτι, δεν κατάφερε να βγάλει ενέργεια, ενώ συνολικά δεν έδωσε πράγματα.

Καμαρά (7): Καλό παιχνίδι από τον Καμαρά, το οποίο δεν εξαργύρωσε η ομάδα του. Έβγαλε ενέργεια, έβγαλε ποιότητα, αλλά δεν είχε αρκετούς άξιους συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα να μην φάνει τόσο η καλή παρουσία του. Από τα δικά του πόδια βγαίνει η φάση με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 64’.

Μπουχαλάκης (6): Σε γενικές γραμμές ο γνωστός Μπουχαλάκης. Σταθερός και αξιόπιστος. Ούτε του 10, του 4, αν και σε τέτοια παιχνίδια τον έχουμε δει και καλύτερο. Στη φάση του 58’ που θα μπορούσε να κάνει το 2-1 ο Ολυμπιακός έχει βγάλει εξαιρετική μπαλιά στον Ελ Αραμπί. Σίγουρα δεν ήταν αρνητικός και δεν ήταν από αυτούς που υστέρησαν. Δεν κόστισε η απόδοσή του στον Ολυμπιακό. Άλλα ήταν τα προβλήματα των Πειραιωτών.

Χολέμπας (5): Παίρνει τη βάση. Μέτριος σε γενικές γραμμές, αγωνιζόμενος από το 25’ και μετά ως τρίτος στόπερ, σε μια άμυνα που δεν λειτούργησε συνολικά καλά, δίχως να φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ωστόσο, κάτι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει.

Μπρούμα (4): Ο κλασικός Μπρούμα. Μια καλός, μια αρνητικός. Σήμερα ήταν το βράδυ που δεν βοήθησε. Το παιχνίδι του ταίριαζε στο πρώτο μέρος, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, ενώ πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο α’ μέρος, στην οποία θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Όταν κερδίζεις τα περισσότερα σου μοιάζουν καλά, αλλά όταν χάνεις, η συγκομιδή από το βασικό εξτρέμ σου σε επίπεδο δημιουργίας (γκολ, ασίστ) «χτυπάει» πιο πολύ στο μάτι. Πολύ λογικά αντικαταστάθηκε μετά την ανάπαυλα, αφού έψαχνε και γκολ η ομάδα του.

Φορτούνης (7): Ο καλύτερος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, αγωνιζόμενος και πάλι στο δεύτερο μέρος. Με την είσοδό του ανεβαίνει αισθητά η ομάδα του, παίζει πιο ορθολογικά και είναι πιο απειλητική. Έχει σημαντική συμβολή σε αυτό το κομμάτι και δεν είναι μόνο η ασίστ στον Εμβιλά. Αν είχαν περισσότερους παίκτες με την απόδοση τη δική του και του Καμαρά οι Πειραιώτες θα ήταν διαφορετική η μοίρα τους στην αναμέτρηση.

Μασούρας (6): Ήταν καλός στο πρώτο μέρος, έπεσε στο δεύτερο. Έβγαλε ενέργεια, έφτιαξε φάσεις και από τα δικά του πόδια έγινε η φάση του Μπρούμα στο 13ο λεπτό. Στο β’ πρωταγωνίστησε στις δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αφενός βγήκε νικητής ο Πασχαλάκης στο 55ο λεπτό σε μια φάση που θα μπορούσε να κάνει γκολ. Στην επόμενη δεν φταίει, αφού αδράνησε ο Ελ Αραμπί, ενώ στη συνέχεια χάθηκε από το παιχνίδι, πιθανόν έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις.

Ελ Αραμπί (6): Και έτσι και αλλιώς. Έχει κάνει και πάλι καλή δουλειά αρκετά έξω από το πεδίο δράσης του, αγωνιζόμενος και πάλι ως κάτι σαν δεκάρι και ως κρυφός φορ. Το έκανε πολύ καλά μέχρι να ξεμείνει από δυνάμεις. Του έλειψαν αυτήν τη φορά οι καλές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια (όπως και στον περυσινό τελικό) με αποκορύφωμα τη φάση στο 58’, όπου και δεν μπόρεσε να απειλήσει επειδή καθυστέρησε να κρίνει τι έπρεπε να κάνει, με αποτέλεσμα ούτε να εκτελέσει, ούτε να σερβίρει σωστά στον Μασούρα.

Χασάν (-): Μπήκε στο 86’ και δεν μπορεί να κριθεί.
Βαλμπουενά (-): Μπήκε στις καθυστερήσει και δεν μπορεί να κριθεί. Έτρεξε, μόχθησε, αλλά δεν υπήρχε χρόνος.

Ο κόουτς
Μαρτίνς (5): Δεν ήταν μια καλή συνολικά βραδιά για τον Μαρτίνς. Θα μπορούσε να πάρει το Κύπελλο η ομάδα του, αν και δεν κινήθηκε στα δικά της στάνταρ, αλλά συνολικά, παρά το γεγονός ότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρουσίασε σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μετράει και δεν ήταν το επιθυμητό για τον ίδιο και τους Πειραιώτες. Ελέγχεται για αρκετές από τις επιλογές του. Αποφασίζει και πάλι να βάλει τον Εμβιλά ως στόπερ. Πιθανόν επειδή έχει στο μυαλό του και την κατάσταση του Παπασταθόπουλου και σίγουρα αυτό το πρόβλημα αποτελεί ελαφρυντικό για τις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Γάλλος δεν ήταν καλός και ουσιαστικά το μόνο που έδωσε ήταν το γκολ (σημαντικό δεν αντιλέγουμε), καθώς έχει κάνει το πέναλτι και έχει χάσει πολλές φάσεις. Ταυτόχρονα χάνει έναν πολύ καλό παίκτη από το κέντρο ο Ολυμπιακός.

Πολλές φορές του έχει βγει η επιλογή του να περάσει ως αλλαγή τον Φορτούνη. Τις περισσότερες δηλαδή. Του βγήκε και σήμερα υπό την έννοια ότι άλλαξαν εικόνα με την είσοδό του οι Πειραιώτες. Θα μπορούσε να παίξει και νωρίτερα, καθώς η παρουσία του Μπρούμα σε ένα ακόμα σημαντικό ματς ήταν απογοητευτική. Ο Βαλμπουενά δεν είναι καλός και σταθερός εδώ και καιρό, αλλά δεν έχεις τον Βαλμπουενά για να παίζει στις καθυστερήσεις. Αποφασίζεις να τον έχεις για να τον χρησιμοποιείς. Αν μοίραζε αλλιώς τον χρόνο ανάμεσα σε Φορτούνη, Μπρούμα και Βαλμπουενά, πιθανόν να είχαν κάνει πολλά παραπάνω επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και αν έβαζε νωρίτερα τον Χασάν κόντρα σε μια άμυνα από την οποία απουσίασε ο Ίνγκασον και στην οποία αγωνίστηκε ξανά ως κεντρικός αμυντικός ο Βιεϊρίνια, ο οποίος ζορίστηκε όταν πιέστηκε. Όπως στη φάση του 1-1. Φυσικά, σε αυτές τις περιπτώσεις πολλά καθορίζονται και από μια λεπτομέρεια, μια απόφαση ενός παίκτη και όχι εννοείται από τις κινήσεις του προπονητή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κρμέντσικ, ο οποίος σκόραρε στο τέλος και έγινε ήρωας από... μοιραίος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αντωνίου: «Μπορεί να γίνει τελικός με 20.000 οπαδούς στο Πανθεσσαλικό»

Άρης στην ΕΠΟ: «Τελικός στο Πανθεσσαλικό ή στο ''Βικελίδης''»

Νέο μήνυμα Καρυπίδη: «Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός ακόμη και χωρίς κόσμο»

Αντιπρόεδρος ΕΠΟ: «H Cosmote πρέπει να έχει την απάντηση για την έδρα του τελικού έως την Τετάρτη, υπάρχει ρήτρα»

Καρυπίδης: «Αν το Πανθεσσαλικό είναι έτοιμο, τις 70.000 ευρώ τις βάζω εγώ»

Ανένδοτος ο Καρυπίδης στο δίλημμα της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου - «Ό,τι λέει η προκήρυξη. ΟΑΚΑ όχι, Βόλος μόνο»

Πέταξε το μπαλάκι σε Παναθηναϊκό και Άρη η ΕΠΟ - «Τελικός στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή αλλού με κόσμο»

Πρόστιμα της ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και Μπέο

Θύρα 13: «Προτείνουμε τελικό Κυπέλλου στο Χαριλάου - Πρέπει να γίνει με κόσμο, τι πιο απλό και τι πιο αυτονόητο»!

Δανιήλ: «Μέχρι τις 15 Απριλίου οι τελικές αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου»