• Ιδιαίτερο το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη-πρώτο της χρονιάς, αλλά κι εντός έδρας. Με το παρελθόν να μας παραπέμπει σε δύσκολες μάχες για τους «ερυθρόλευκους» σε αυτά τα παιχνίδια.

• Αν ρίξουμε μία ματιά στο παρελθόν, σε αυτά τα χρόνια που ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα δούμε τι αποτελέσματα έχει φέρει όταν ξεκινάει την χρονιά εκτός έδρας…

1998 Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-2
2001 Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1 από 0-1
2005 Καλλιθέα-Ολυμπιακός 3-2 (!) για το Κύπελλο
2006 Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 90’ (Στολτίδης)
2007 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0 για το Κύπελλο
2008 Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2 από 1-0, με δύο γκολ στο 70’ και στο 72’ (Κοβάσεβιτς)
2009 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (με πέναλτι, Γκαλέτι)
2016 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-3, με το σκορ 1-1 έως το 73’
2019 Λάρισα-Ολυμπιακός 0-3

• Η σούμα λέει ότι σε εννιά αγώνες ο Ολυμπιακός έχει απώλειες δυο ήττες και μία ισοπαλία, οι δε πέντε από τις έξι νίκες του είναι εντελώς οριακές, συνήθως με γκολ προς το τέλος των αγώνων του.

• Η παράδοση του στη Ριζούπολη; Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει νίκες, με εξαίρεση εκείνο το 1-0 του Απόλλωνα με γκολ του Αλμπάνη (του έδωσε τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ!) στο τέλος της σεζόν 2017-18, χειρότερης του Ολυμπιακού τα 12 τελευταία χρόνια. Οι νίκες του, πάντως, στο σπίτι του Απόλλωνα σχεδόν ποτέ δεν είναι εύκολες. Ακόμη και οι δύο τελευταίες που από πλευράς σκορ μοιάζουν άνετες, 3-1 και 2-0. Και στις δύο, το σκορ έως το 70ο-72ο λεπτό ήταν στο ρευστό 1-0.

• Νομίζω ότι είναι ένα από τα παιχνίδια που θα αποτελέσει τεστ συνέπειας και σοβαρότητας για τον Ολυμπιακό. Μόνο αν πάρει καλό βαθμό στο τεστ θα πάρει και το τρίποντο, λέω εγώ, παρότι όντως ο Απόλλωνας έχει προβλήματα απουσιών, ειδικά στο κέντρο της άμυνας του, όπου θα παίξει με τον Διαμαντή κι ένα νέο παιδί.

• Βέβαια, όταν μιλάμε για προβλήματα, ας λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μείον το μισό του ρόστερ! Καθότι πέντε είναι στο Κόπα Άφρικα και άλλοι εφτά νοκ άουτ με κορονοϊό, τραυματισμούς κλπ. Λείπουν 12, έχουν απομείνει 16 και έχουν μπει στην αποστολή και εφτά παιδιά του Ολυμπιακού Β. Μέσα δε στους 16 είναι κι ο Λοβέρα που μόλις πριν λίγες ημέρες γύρισε από την Αργεντινή, αλλά και η μεγάλη μεταγραφή του Γενάρη, ο Μανωλάς, που δεν είναι ακόμη στο 100%...

• Γι΄ αυτό λέω ότι λείπει από τον Ολυμπιακό απόψε σχεδόν το μισό του ρόστερ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube