• Ημέρα Χάμες σήμερα στον Ολυμπιακό, αλλά ας γυρίσουμε λίγο πίσω, στην άλλη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, καθότι από την Ισπανία αποκαλύφθηκε το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό! Το στόρι έχει κάπως έτσι…

ΕΝΑ. Η μεταγραφή έκλεισε στις 2 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Παρισιού. Η διαπραγμάτευση κράτησε «μόνο» τρεις ώρες.

ΔΥΟ. Στις 13 Ιουνίου ο διάσημος Βραζιλιάνος είχε αποχαιρετήσει με δάκρυα τη Ρεάλ. Επιθυμία του ήταν να παραμείνει στη συνέχεια στη Μαδρίτη, αλλά εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός.

ΤΡΙΑ. Είχε αρκετές προσφορές από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αυτή που είχε δείξει πολύ ζωηρή ενδιαφέρον ήταν η Μόντσα του Μπερλουσκόνι (και του Μοντέστο…). Τέλη Αυγούστου παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός. Πρώτη του επιλογή ήταν ο Λόντι της Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως όλα άλλαξαν όταν προέκυψε η λύση του αρχηγού της Ρεάλ.

ΤΕΣΣΕΡΑ. Ο πρώτος που έμαθε για την πιθανότητα υλοποίησης της μεταγραφής ήταν ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, γιός του προέδρου του συλλόγου.

ΠΕΝΤΕ. Τι οδήγησε τον Μαρσέλο να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού; Πρώτον, το κλαμπ δέχθηκε να φέρει εδώ την οικογένεια του, αλλά και τους ανθρώπους που εμπιστεύεται: οδηγό, διατροφολόγο, φυσιοθεραπευτή. Δεύτερον, παρατήρησε την αγάπη των ανθρώπων του Ολυμπιακού για την ομάδα. Τρίτον, εντυπωσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου.



ΕΞΙ. Πώς έκλεισε η μεταγραφή; Ο Λεονάρντο Κορνατσίνι, μάνατζερ που ενεπλάκη στην υπόθεση, ήταν στο αεροδρόμιο του Παρισιού περιμένοντας μία πτήση για το Μόναχο που όμως είχε μεγάλη καθυστέρηση. Τότε δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό: «Οκ. Η συμφωνία έκλεισε».

ΕΦΤΑ. Παρότι η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα έκλεινε στις 15.9 ήταν σημαντικό να ολοκληρώνονταν η μεταγραφή εκείνη τη βραδιά, στις 2 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να προλάβαινε η ομάδα την τελευταία προθεσμία δήλωσης παικτών στη λίστα για το Γιουρόπα Λιγκ και να ήταν μέσα ο Μαρσέλο. Έτσι, η μεταγραφή έκλεισε στο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΟΚΤΩ. Το συμβόλαιο του Μαρσέλο είναι μονοετούς διάρκειας με οψιόν για άλλο ένα χρόνο, η υλοποίηση της οποίας όμως θα συζητηθεί στο τέλος της σεζόν.

Να συμπληρώσω εγώ κάτι: μην ακούτε τα ποσά που έχουν γραφτεί για το συμβόλαιο του Μαρσέλο. Όλα είναι εντελώς υπερβολικά. Ο Βραζιλιάνος θα πάρει ταβάνι 2 εκ. Ευρώ, με την προϋπόθεση να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί. Η ετήσια αμοιβή του έτσι μπορεί να είναι από λίγο πάνω από ένα εκ. Ευρώ, έως 1,5 εκ., έως μάξιμουμ 2 εκ. Ευρώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube