Με την Μπόντο/Γκλιμτ να βγαίνει από τη διεκδίκηση μετά την κατάκτηση του τίτλου του νορβηγικού πρωταθλήματος από τη Βίκινγκ, ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή στη θέση του οδηγού για το απευθείας εισιτήριο για τη league phase του Champions League της νέας σεζόν.

Αν η φετινή σεζόν έληγε τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» θα συμμετείχαν εκ νέου απευθείας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, επαναλαμβάνοντας το περσινό τους επίτευγμα ως η πρωταθλήτρια με τον υψηλότερο συντελεστή από τις χώρες που δεν έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο για τον θεσμό.

Φυσικά, τα δεδομένα δύνανται να αλλάξουν δραστικά μέσα στους επόμενους μήνες, τόσο στα εγχώρια πρωταθλήματα, όσο και στους συντελεστές, με τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή να προηγείται της Κοπεγχάγης, που είναι κοντά σε βαθμούς αλλά τέταρτη στη Δανία (και στο -9 από την κορυφή) και να έχει διαφορά ασφαλείας από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οι Ουκρανοί βέβαια, όπως έχει αναλυθεί από το sport-fm.gr, έχουν τα φόντα να καλύψουν τη μεγάλη απόσταση καθώς τα πάνε καλά στο Conference League και θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει πολύ δυσκολότερο έργο στο Champions League, ενώ είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στην Ουκρανία.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, αν πράγματι το έξτρα εισιτήριο για τη νέα σεζόν διεκδικηθεί από Πειραιώτες και «ανθρακωρύχους», τότε θα πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στις ομάδες που το πήραν τις δύο προηγούμενες σεζόν!

Βλέπετε, η Σαχτάρ ήταν η ομάδα που είχε αδράξει την εν λόγω ευκαιρία τη σεζόν 2024/25, με τους «ερυθρόλευκους» να τη μιμούνται μία χρονιά αργότερα.

Φυσικά, πιο πίσω από τον ουκρανικό σύλλογον βρίσκονται οι Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ζάλτσμπουργκ και φυσικά ο ΠΑΟΚ, με τις δύο πρώτες να μην τα έχουν πάει τόσο καλά μέχρι στιγμής στο Europa League, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς, που είναι κοντά τόσο στις επόμενες ομάδες του ranking, όσο και στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χιούλμαντ: «Θα παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε έναν τόσο σκληρό αγώνα»

Τσανάκας: «Αποφασισμένοι στον Ολυμπιακό για μια μεγάλη νίκη - Τα δεδομένα με Ελ Κααμπί και 11άδα»

Sold out το «Καραϊσκάκης» για τη μάχη με τη Λεβερκούζεν

Live Streaming η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το μεγάλο ματς με τη Λεβερκούζεν

Μεντιλίμπαρ: Επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα του Πιρόλα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην ενδεκάδα

Μεντιλίμπαρ: «Μας έλειψε η ένταση με ΠΑΟΚ - Αύριο πρέπει να αλλάξουμε εικόνα, να νιώσει ο αντίπαλος ότι θα δυσκολευτεί»

Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα παίξει βασικός ο Ελ Κααμπί - Φανταζόμαστε ότι θα φτάσει εγκαίρως για να είναι στον πάγκο»!

Ζέλσον: «Θέλουμε να συνεχίσουμε στο Champions League, είναι τελικός το ματς με την Μπάγερ»

Live Streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ ενόψει Λεβερκούζεν

Ρόλφες: «Έντονη ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού ο Ολυμπιακός»