· Τώρα που τέλειωσε και το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, με την κατάκτηση του τροπαίου από τη Βιγιαρεάλ με τη νίκη της στον τελικό επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορώ να το γράψω: το πολύ ωραίο ρεκόρ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση στην τελευταία της τετραετία!

· Διότι, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα ο Ολυμπιακός στις τέσσερις τελευταίες εκδόσεις του Γιουρόπα Λιγκ να είναι η μοναδική ομάδα πλην δύο ισπανικών που έχει αποκλείσει δύο αγγλικούς συλλόγους! Πέρυσι την Άρσεναλ και πρόπερσι την Μπέρνλι! Οι δύο ισπανικές ομάδες είναι η Σεβίλλη που πέρυσι απέκλεισε τόσο τη Γουλβς, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε το τρόπαιο και η Βιγιαρεάλ που φέτος απέκλεισε τόσο την Άρσεναλ, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι επίσης πήρε το τρόπαιο.

· Άλλες ομάδες αυτή την τετραετία που μπόρεσαν και απέκλεισαν αγγλικούς συλλόγους είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης (την Άρσεναλ) το 2018, η…Τσέλσι (την Άρσεναλ στον τελικό πρόπερσι) και φέτος η Σλάβια Πράγας (τη Λέστερ) και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (την Τότεναμ). Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε ότι η Άρσεναλ είναι η αγγλική ομάδα που έχει αποκλειστεί-ηττηθεί τις περισσότερες φορές (τέσσερις) κι ακολουθεί η Γιουνάιτεντ με δύο αποκλεισμούς-ήττες.

· Όπως βέβαια μπορούμε να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο: δύο σεζόν τώρα, οι αγγλικές ομάδες που αποκλείουν στο Γιουρόπα Λιγκ τον Ολυμπιακό, τόσο η Γουλβς πέρυσι, όσο και η Άρσεναλ φέτος, στην πορεία αποκλείονται από την ομάδα η οποία κατακτάει το έπαθλο! Η Άρσεναλ φέτος από τη Βιγιαρεάλ και η Γουλβς πέρυσι από την Σεβίλλη!

· Και να υπενθυμίσω ότι τόσο πέρυσι, όσο και φέτος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης. Πέρυσι η Μπάγερν, η οποία και πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, και φέτος η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι και το φαβορί κόντρα στην Τσέλσι.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός, με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων Κ. Βερνίκο, εκπροσωπείται αυτές τις ημέρες σε συνάντηση ευρωπαϊκών Λιγκών και συλλόγων που διοργανώνει στη Μαδρίτη η ισπανική Λίγκα, με αφορμή την κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube