· Η σκέψη πολλών στο άκουσμα της είδησης της αγοράς τελικά (κι όχι δανεισμού) του Ζότα από τη Νότιγχαμ, πάει σε κάποια μεταγραφή του Ολυμπιακού μέσω της Φόρεστ.

· Οι περισσότεροι υποψιάζονται τον Πουέρτα, άλλοι τον Κάσερες που ακόμη είναι στην αγορά από την Τουλούζ, άλλοι τον Μεξικάνο Άλβαρες της Γουέστ Χαμ, άλλοι κάποιον εξτρέμ πρώτης γραμμής, ενώ άλλοι θεωρούν ότι μπορεί από τη Νότιγχαμ να έρθει κάποιος κεντρικός χαφ, όπως ο 28χρονος Αργεντίνος Νίκολας Ντομίνγκες (πρώην της Μπολόνια).

· Πηγή, πάντως, του Ολυμπιακού στην οποία απευθυνθήκαμε έδωσε μία εντελώς άλλη εξήγηση στην αλλαγή σκηνικού και την απόκτηση του Ζότα με αγορά πλέον κι όχι με δανεισμό. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, πολύ απλά στο συμβόλαιο του Ζότα με τη Νότιγχαμ έληγε το καλοκαίρι του 2028 και άρα το ερχόμενο καλοκαίρι, που θα έληγε ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος θα είχε μόνο ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τη Φόρεστ και θα ήταν ελεύθερος.

· Η Φόρεστ λοιπόν ήθελε να επεκτείνει το συμβόλαιο του για ένα ακόμη χρόνο, έως το καλοκαίρι του 2029, παράλληλα με τον ετήσιο δανεισμό του στον Ολυμπιακό. Με τον Ζότα, όμως, να έχει άλλη άποψη και να μην θέλει να ανανεώσει με τη Νότιγχαμ, λέγοντας το εξής: «Είτε μένει η κατάσταση ως έχει με το συμβόλαιο μου να λήγει το καλοκαίρι του 2028 με τη Νότιγχαμ, είτε ανανεώνω με τον Ολυμπιακό και μένω στον Ολυμπιακό». Και επιλέχθηκε η δεύτερη οδός. Να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, κάτι για το οποίο φυσικά χρειάζονταν να γίνει αγορά του από την Νότιγχαμ.

· Από εκεί και πέρα, ας περιμένουμε τις εξελίξεις κι αν τελικά δούμε και άλλη μεταγραφή στον Ολυμπιακό μέσω Νότιγχαμ. Ο Ζότα, πάντως, μένει στον Ολυμπιακό και γίνεται παίκτης του, αυτή είναι η ουσία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube