Χαμόγελα για τον Τσούμιτς, ανησυχία για τον Τικίνιο στον Ολυμπιακό! Ο νεαρός Σέρβος εξτρέμ ήταν εξαιρετικός, έδωσε μία ασίστ και πέτυχε ένα γκολ για να χαρίσει τη φιλή νίκη στους Πειραιώτες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-1). Ωστόσο, ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου φορ στον δεξιό ώμο είναι αυτός που ανησυχεί και ανησυχεί αυτή τη στιγμή τους «ερυθρόλευκους».

Οι Βούλγαροι είχαν προηγηθεί με τον Αχμέντοφ στο 58', με τον Χασάν να απαντάει πέντε λετπά αργότερα με τρομερό βολέ και τον Τσούμιτς στο 79' να φέρνει... τούμπα το σκορ.

Έτσι παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς

Με διάταξη 4-4-2 κατέβασε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Κρίστινσον στην εστία, με τους Λαλά, Παπαδόπουλο, Καλογερόπουλο και Ρέαμπτσουκ στην άμυνα. Εμβιλά και Σουρλής στα χαφ, έχοντας μπροστά τους τους Κουντέ, Βαλμπουενά ουσιαστικά σε ρόλο οκταροδεκαριού! Ο Χασάν και ο Τικίνιο ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Πρώτο εικοσάλεπτο... φωτιά

Ιδιαίτερα ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός. Με κατοχή της μπάλας σε υψηλά επίπεδα, γρήγορο passing game μεσοεπιθετικά αλλά και transition, ώστε να αποτρέπει στους αντιπάλους του να τον απειλήσουν. Οι φάσεις δεν άργησαν να έρθουν για τους παίκτες του Μαρτίνς, με την κεφαλιά του Ρέαμπτσουκ να κοντράρει στα σώματα στο 7'. Ένα μακρινό σουτ του Βαρέλα που έδιωξε ο Κρίστινσον ήταν η πρώτη τελική για τους Βούλγαρους, με τους «ερυθρόλευκους» να πατάνε το γκάζι στη συνέχεια και να πλησιάζουν το γκολ δις. Πρώτα στο 15' ο Τικίνιο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην εστία με προβολή μετά το γύρισμα του Ρέαμπτσουκ, ενώ στα... καπάκια έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά αλλά ο Εβντιμόβ το έβγαλε.





Ισορρόπησε και απείλησε η ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Αν το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εξαιρετικό για τον Ολυμπιακό, αυτό δεν συνέβη και στη συνέχεια. Οι Βούλγαροι ισορρόπησαν, άγγιξαν το γκολ στο 20ο λεπτό με τον Κατάκοβιτς να πιάνει τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα αλλά τον Κρίστινσον να διώχνει και δευτερόλεπτα αργότερα ο Καλογερόπουλος είδε για καλή του τύχη το δεξί δοκάρι να... σώζει την προβολή του στην προσπάθειά του να απομακρύνει. Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει λόγω κάποιων τραυματισμών, με την ΤΣΣΚΑ να είναι πιο απειλητικοί και επιθετικοί και να έχουν τον έλεγχο, χτυπώντας κυρίως από τα πλάγια.





Οι φουλ-μπακ και ο... target-man Τικίνιο

Οι Λαλά-Ρέαμπτσουκ ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί, έπαιζαν σε όλη την πλευρά πάνω κάτω και συμμετείχαν στην επιθετική λειτουργία, αν και αντιμετώπιζαν ορισμένα προβλήματα αμυντικά, κυρίως με μπαλιές-σέντρες στην πλάτη τους. Την ίδια ώρα, ήταν ευδιάκριτο για ένα ακόμη παιχνίδι πως ο Τικίνιο αποτελεί την αιχμή του δόρατος και αποτελεί τον target-man που μπορεί κανείς να του ακουμπήσει την μπάλα.

Ο Τικίνιο μέσα σε κάθε φάση και ο τραυματισμός

Η πρώτη απειλή ήρθε από αέρος με κεφαλιά του Χασάν, για να πάρει τη... σκυτάλη ο Τικίνιο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βραζιλιάνος φορ με ωραία κίνηση προς τα μέσα και σουτ, δεν βρήκε για λίγο εστία ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του στα... καπάκια! Το εκρηκτικό τρίλεπτο του Τικίνιο ολοκληρώθηκε με το τετ-α-τετ με τον Εβντιμόβ, ο οποίος τον πρόλαβε και στη συνέχεια υπήρξε μια άσχημη πτώση του φορ του Ολυμπιακού, από την οποία αποκόμισε τραυματισμό στον δεξιό του ώμο και έγινε αναγκαστική αλλαγή.





Γκολ σε φάση καρμπόν

Ο Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε άσχημα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά δέχτηκε ορισμένες φάσεις στην πλάτη των μπακ του και στο ύψος του δευτέρου δοκαριού. Και σε μια φάση καρμπόν, δέχτηκε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο 58ο λεπτό με την καρφωτή κεφαλιά του Αχμέντοβ, που είχε ξεχαστεί από τον Λαλά.

Το πήραν πάνω τους Τσούμιτς και Χασάν!

Ο Τσούμιτς είχε μπει στο ημίχρονο, δημιούργησε ένα ισχυρό δίδυμο στο δεξί άκρο με τον Ανδρούτσο και έκαναν άνω-κάτω την άμυνα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Από τη συνεργασία των δύο και την σέντρα του Σέρβου εξτρέμ ήρθε η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό, με τον Χασάν να σκοράρει με τρομερό σουτ στην κίνηση για το 1-1 στο 63'. Ο Μαρτίνς είχε περάσει στο ματς και τον Σα, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά φέτος με τον Ολυμπιακό να πιάνει κατά διαστήματα υψηλά επίπεδα απόδοσης. Βρουσάι, Τσούμιτς ήταν εξαιρετική, ο Τιάγκο Σίλβα έκοβε και έραβε στον άξονα γι ανα έρθει ο Τσούμιτς να πάρει το ριμπάουντ στο 79ο λεπτό από την επέμβαση του κίπερ της ΤΣΣΚΑ στο σουτ του Χασάν να γράψει το 2-1 και να εξαργυρώσει την εξαιρετική του εμφάνιση. Πάντως, οι Πειραιώτες εμφάνισαν ορισμένες σημαντικές παθογένειες στο φινάλε, βγάζοντας χαλαρότητα στο γήπεδο αλλά δεν το πλήρωσαν, επιστρέφοντας στις φιλικές νίκες μετά την ήττα από την Σάλτσμπουργκ.





Ολυμπιακός (α' μέρος): Κρίστινσον, Λαλά, Παπαδόπουλος, Καλογερόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σουρλής, Κουντέ, Βαλμπουενά, Χασάν, Τικίνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σα, Ανδρούτσος, Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Τσούμιτς, Σουρλής, Τιάγκο Σίλβα, Χασάν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube