Μία αποτυχημένη σεζόν, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στα playoffs, ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό με νίκη (82-75) επί της Χίμκι.

Σε ένα ματς εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ ξεχώρισε για τους «ερυθρόλευκους», δείχνοντας και την περισσότερη σοβαρότητα.

Η κριτική των «ερυθρόλευκων» (με άριστα το «10»):

Χάρισον (2): Ήταν ο παίκτης με τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε ένα… φιλικό. Στα 5:43’’ που πάτησε το παρκέ είχε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος, αλλά και 0/3 τρίποντα… Απογοητευτικός για πολλοστή φορά φέτος, οπότε περιμένει να δει που θα παίζει την επόμενη χρονιά, που σίγουρα θα είναι μακριά από τον Πειραιά.

Χαραλαμπόπουλος (5): Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και συγκεκριμένα κάτι παραπάνω από 16 λεπτά. Πέτυχε και 10 πόντους με 2/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Αλλά, δεν πρόσφερε κάτι παραπάνω, ενώ και στην άμυνα είχε πολλά προβλήματα, με τους αντιπάλους του να σκοράρουν με ευκολία.

Λαρεντζάκης (5): Είχε όρεξη για άμυνα και έδειξε μεγάλη συνέπεια σε αυτό, βοηθώντας αρκετά και στους αιφνιδιασμούς που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν του βγήκε, όμως, επιθετικά το παιχνίδι έχοντας 0/4 τρίποντα και 1/2 βολές, γι’ αυτό είχε μόλις 1 πόντο.

Σπανούλης (7): Στο ματς που έψαχνε… 33 πόντους για να περάσει τον σπουδαίο Νίκο Γκάλη στο σκοράρισμα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, είχε μόλις 1 πόντο. Αυτό έδειξε και το ήθος του αρχηγού, ο οποίος δεν εκβίασε καμία κατάσταση στην επίθεση. Όμως, ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία, έχοντας 9 ασίστ και παίζοντας με αρκετή σοβαρότητα.

Σλούκας (5): Πολύ μέτρια εμφάνιση για τα δικά του δεδομένα. Ούτε επιθετικά πρόσφερε, αφού είχε 1/2 δίποντα και 1/4 τρίποντα, ενώ είχε ακόμη 4 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Έπαιξε σε πολύ μέτρια ταχύτητα και ήταν απολύτως φυσιολογικό για το είδος του παιχνιδιού.

Βεζένκοβ (9): Εξαιρετικός και πολλές φορές και σ’ αυτό το ματς απολαυστικός. Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ήταν πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος, έχοντας 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Σε αντίθεση με πολλούς συμπαίκτες του, εκείνος ήθελε να κλείσει τη σεζόν με το πόδι στο… γκάζι.

Πρίντεζης (8): Σοβαρή και καλή εμφάνιση από τον υπαρχηγό. Βέβαια, κανείς από τους ψηλούς της Χίμκι δεν μπορεί να τα… βάλει μαζί του και εκείνος το εκμεταλλεύτηκε άριστα αυτό, έχοντας 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, στο… ρελαντί.

Τζένκινς (4): Άλλη μία… άχρωμη εμφάνιση από τον Αμερικανό. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και τόσο καλή στον τομέα που ειδικεύεται στην άμυνα, αφού οι αντίπαλοι σκόραραν αρκετά. Επιθετικά, είχε 0/2 τρίποντα (και μάλιστα ανοικτά).

Κουφός (5): Με το… θηρίο τον Ταβάρες την περασμένη αγωνιστική είχε 1/9 δίποντα. Στο ματς με τη Χίμκι, όπου τον ψηλό τον έψαχναν με το… κιάλι είχε 10 πόντους με 5/6. Λογικό δεν… σκότωσε και κανένα θηρίο. Επίσης, «χτύπησαν» και λίγο άσχημα οι 0/3 βολές.

Έλις (5): Ό,τι ίσχυε για τον Κουφό, ισχύει και στην περίπτωσή του. Βρήκε απέναντί του ομάδα χωρίς ποιοτικό ψηλό και με τον Σπανούλη να του δίνει όλα τα «πάρε-βάλε» έφτασε τους 11 πόντους.

ΜακΚίσικ (5): Ωσεί… παρών για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι. Πήρε μπρος κάποια στιγμή και έφτασε γρήγορα τους 10 πόντους. Αλλά, σε πολλά σημεία του ματς δεν είχε καλό «διάβασμα» της φάσης, όπου θα μπορούσε άνετα να πάει στο εύκολο καλάθι, ελλείψει μεγάλου κορμιού στη ρακέτα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»