Ο κολυμβητής Ράιν Λόχτε και τρεις ακόμα αμερικανοί κολυμβητές έπεσαν θύματα ένπολης ληστείας το πρωί της Κυριακής, από άνδρες που υποδύονταν τους αστυνομικούς.

Οι κολυμβητές γυρνούσαν στο Ολυμπιακό χωριό, όταν ληστές σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαιναν, και υπό την απειλή όπλου, πήραν όλα τους τα υπάρχοντα αλλά και τα χρήματά τους, ανέφερε η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ.

Μάλιστα ο Λόχτε είπε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι ένας από τους ληστές τον σημάδεψε με το όπλο στο μέτωπο πριν του αφαιρέσει το πορτοφόλι.

Κανένας από τους αθλητές δεν τραυματίστηκε, ενώ ανέφεραν πως «οι ληστές πήραν χρήματα και πιστωτικές κάρτες, αλλά ευτυχώς δεν χάθηκε κανένα από τα ολυμπιακά μετάλλια».

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά ζητήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών στο Ρίο, κάτι που αποτελούσε εξαρχής έναν από τους ισχυρότερους φόβους των διοργανωτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας Βραζιλιάνος αστυνομικός έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς όταν κατά λάθος βρέθηκε σε μία φαβέλα του Ρίο. Δύο Αυστραλοί προπονητές κωπηλασίας έπεσαν θύματα ληστείας στην Ιπανέμα, ενώ ο υπουργός Παιδείας της Πορτογαλίας απειλήθηκε με μαχαίρι από άγνωστο στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου του Ρίο.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!

Οι εμφανίσεις των Χαραλαμπίδου και Τίτα στα 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκαριστικός τραυματισμός για Κινέζα snowborder στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανός αθλητής φορά κράνος με φωτογραφίες αθλητών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Ο πανηγυρισμός του χρυσού μεταλλίου της Ιταλίας που δίχασε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Έσπασε τα κοντέρ και κατέκτησε το χρυσό η Λίρνταμ στα 1000μ. σπριντ - Πλάνταξε στο κλάμα ο Τζέικ Πολ!

Ιλια Μαλίνιν: Το παιδί-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ με το… απαγορευμένο backflip!