Κατάφερε να "αυτοκτονήσει" η Ομόνοια στον επαναληπτικό αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας. Αν και κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση για τους ομίλους Europa League μέχρι το τέλος του αγώνα -με το σκορ στο 1-1 και, σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Ομόνοια, πάντως, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό σκόραρε με τον Φοφανά, με τον διαιτητή, όμως, να βλέπει φάουλ και να ακυρώνει το γκολ. Λίγα λεπτά αργότερα (10’) οι Κύπριοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο Στεφάνοφ έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στους Ρώσους.

Στο 23’, όμως, το «τριφύλλι» έφερε το ματς στα ίσα με τον Ποτέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Ράμος και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το υπόλοιπο ματς κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, καθώς οι Κύπριοι επέβαλαν ένα αργό τέμπο, ενώ η Ντιναμό Μόσχας έμεινε με δέκα παίκτες στο 73’ μετά την αποβολή του Βάνιγκερ. Όλα έδειχναν πως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να χάσουν την πρόκριση, αλλά Σαμπά είχε άλλη άποψη και με δικό του τέρμα στις καθυστερήσεις έστειλε την ομάδα του στην κλήρωση για τους ομίλους.

Στους υπόλοιπους αγώνες, η Κράσνονταρ κατάφερε να κάνει τη μεγάλη "ανατροπή", αφού σε 20' πέτυχε τρία γκολ κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πέρασε στους ομίλους. Αντίθετα, η Παρτίζαν επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί, η οποία επιβλήθηκε της Νέφτσι Μπακού με 2-1 στο Καζακστάν και, σε συνδυασμό με το υπέρ της 3-2 στο Βελιγράδι, προκρίθηκε.

Στην Ουκρανία και στην αναμέτρηση της Μέταλιστ με τη Ρουχ Χορζόφ, οι γηπεδούχοι, έστω και δύσκολα, πήραν την πρόκριση στην παράταση, καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0. Ο Κλέιτον Χαβιέρ σκόραρε στο 105’ δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να αποφύγει την διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Όμονοια-Ντιναμό Μόσχας- 1-2 (2-2)

Νέφτσι Μπακού-Παρτιζάν- 1-2 (3-2 )

Κράσνονταρ-Σοσιεδάδ 3-0 (1-0)

Μέταλιστ-Ρουχ Χορζόφ 1-0 (0-0)

*Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube