Ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά των New York Times, χαρακτηρίζοντάς την «προδήλως ακατάλληλη και απαράδεκτη» σύμφωνα με τους κανόνες της ομοσπονδιακής δικονομίας.

Ο δικαστής Στίβεν Ντ. Μέριντεϊ, διορισμένος από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, εξέδωσε σκληρό σκεπτικό, καυτηριάζοντας τον πρόεδρο και τους δικηγόρους του για το περιεχόμενο της 85σέλιδης προσφυγής.

«Σε αυτήν την υπόθεση, ένας εξέχων Αμερικανός πολίτης (ίσως ο πιο εξέχων Αμερικανός πολίτης) καταγγέλλει δυσφήμιση από έναν εξέχοντα εκδότη αμερικανικής εφημερίδας (ίσως τον πιο εξέχοντα) και από αρκετά ακόμη φυσικά και νομικά πρόσωπα», σημείωσε. «Η αγωγή περιλαμβάνει μόνο δύο κατηγορίες δυσφήμισης, ωστόσο καταλαμβάνει ογδόντα πέντε σελίδες. Η πρώτη κατηγορία εμφανίζεται στη σελίδα 80 και η δεύτερη στη σελίδα 83».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μέριντεϊ τόνισε ότι κάθε δικηγόρος θα έπρεπε να γνωρίζει πως μια αγωγή δεν αποτελεί «δημόσιο βήμα για χυδαίες επιθέσεις και λιβελογραφία» ούτε «ντουντούκα δημοσίων σχέσεων ή βήμα πολιτικής συγκέντρωσης, ισοδύναμο με τη γωνία των ρητόρων στο Χάιντ Παρκ».

Ο δικαστής άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αγωγής, ορίζοντας ότι μπορεί να κατατεθεί εκ νέου εντός 28 ημερών, αλλά με μέγιστη έκταση 40 σελίδες.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Αποκλείστηκε το αεροδρόμιο Χανίων, ένας αστυνομικός τραυματίας - Αγρότες μπήκαν στην πίστα του «Ν.Καζαντζάκης»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 47χρονος για τον θάνατο 71χρονου - Του επιτέθηκε με γροθιές ενώ έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους

Aντιμέτωπo με τη χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και 25 χρόνια το Κονγκό!

Προς αποκλεισμό των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων οι αγρότες της Κρήτης

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ. για επίθεση στο ΑΤ Κυψέλης: «Εμφανίστηκαν από διαφορετικές κατευθύνσεις»

Αυτά είναι τα 30 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για σπουδές Βusiness

Μητσοτάκης για αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή - Καλό ο διάλογος να γίνει με δρόμους ανοιχτούς»

Eργατικό ατύχημα στην Πάτρα: 64χρονος έπεσε από οικοδομή - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση