Στέρηση μισθού για 20 ημέρες επιβλήθηκε από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Παρασκευή Τυχεροπούλου, ειδική επιστημονική συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και μάρτυρα-κλειδί στο σκάνδαλο με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο τέως πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης, είχε κινήσει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της Π. Τυχεροπούλου στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παραπτώματα της «παράβασης της υποχρέωσης εχεμύθειας (άρθρο 51 παρ. η του ΚΚΠ) και της ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ΟΠΕΚΕΠΕ (άρθρο 51 παρ. 3 ιβ του ΚΚΠ)».

Μετά την αποπομπή του Κ. Μπαμπασίδη, τη διαχείριση της υπόθεσης ανέλαβε ο επόμενος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η απόφαση για τη στέρηση μισθού ελήφθη στις 2 Μαΐου, ωστόσο επιδόθηκε σήμερα στην Π. Τυχεροπούλου με δικαστικό επιμελητή.

Ο τέως πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε εξαπολύσει ανοίκεια επίθεση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με αφορμή την έφοδο και τις έρευνες για τα «εικονικά βοσκοτόπια», που τελικά τον οδήγησαν στην έξοδο με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν η Παρασκευή Τυχεροπούλου ανέλαβε να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλεγχο σε 99 ΑΦΜ αγροτών και κτηνοτρόφων. Οπως κατέθεσε ενώπιον των Ευρωπαίων εισαγγελέων που διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, σκοπός του ήταν «να αποκτήσω ιδία άποψη και να λάβω τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού της κλοπής κοινοτικών πόρων από τους νόμιμους δικαιούχους παραγωγούς και κτηνοτρόφους». Από αυτόν τον έλεγχο προέκυψαν σημαντικά ευρήματα για παράνομες επιδοτήσεις και έκτοτε ξεκίνησε ένας πόλεμος εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά της Π. Τυχεροπούλου.

Οπως αποκαλύφθηκε και από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου συζητούν διάφορους πιθανούς τρόπους για να απαλλαχθούν από τους ενοχλητικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, στο διαβιβαστικό της δικογραφίας έχουν συμπεριληφθεί συνομιλίες για το εάν «έκαναν κάτι για την υπόθεση Τυχεροπούλου», υπονοώντας την απομάκρυνση της Παρασκευής Τυχεροπούλου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, το ένα από τα πρόσωπα φαίνεται πως ενδιαφερόταν για την αντικατάσταση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου, από το γραφείο της EPPO στην Αθήνα, επειδή εκείνη είχε ορίσει την Παρασκευή Τυχεροπούλου ως εμπειρογνώμονα σε προκαταρκτική δικογραφία που χειριζόταν η ίδια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του 65χρονου

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών στον 63χρονο που παρενόχλησε 8χρονη στο άλσος Συκεών

Θλίψη στην Πάτρα: Κατέληξε νήπιο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε δύο νεαρά αδέλφια για την αρπαγή του 25χρονου – Πώς έγινε η απόπειρα απαγωγής

Hellenic Train: Προσωρινές τροποποιήσεις δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 22 έως και 24 Ιουνίου

Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα συμπληρώνεται μετά από 220 χρόνια - Απομακρύνθηκαν τα ικριώματα

Οι άνδρες πιέζονται οικονομικά και δεν νιώθουν πια «κουβαλητές»

Στις 2 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη Λιγνάδη - Απορρίφθηκε το αίτημα για διορισμό ψυχολόγου

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τραυματία - Συνελήφθη 45χρονος με μέθη

Θανατηφόρα παράσυρση 42χρονου πεζού στο Ηράκλειο