Ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής η παράδοση της δικογραφίας στους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα λάβουν γνώση της δικογραφίας μόνο για το σκέλος που αφορά τον καθέναν από αυτούς. Μεταξύ των «11» περιλαμβάνονται τα ονόματα του μέχρι πρότινος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα και του μέχρι πρότινος υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Οι υπόλοιποι εννέα είναι οι:

Κώστας Καραμανλής
Κώστας Σκρέκας
Κατερίνα Παπακώστα
Νότης Μηταράκης
Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Μάξιμος Σενετάκης
Βασίλειος Βασιλειάδης
Χρήστος Μπουκώρος
Θεόφιλος Λεονταρίδης

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, υπολογίζεται, σύμφωνα με αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας αντίγραφο της δικογραφίας που αφορά τους «11».

Μία ώρα νωρίτερα, στις δέκα, θα δοθεί πρόσβαση στους βουλευτές που θα ορίσει κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα στη δικογραφία που διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων και αφορά τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρός της Γιώργος Γεωργαντάς, θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη με αντικείμενο τη διατύπωση γνώμης των μελών της στις αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους 11 βουλευτές.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές

Νέα έρευνα στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναζητά η αστυνομία

Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βιαιότητες συμμοριών στην Αϊτή από τον Ιανουάριο

Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στον πρώτο έλεγχο

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

Δεμένα τα πλοία από τον Πειραιά ως τις 20:00 - Απαγορευτικό απόπλου και από Ραφήνα, Λαύριο

Στο 5,1% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 3,8% σκαρφάλωσε στην Ευρωζώνη