Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Άγκυρας στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων σε βάρος της που υιοθέτησε το συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ.

«Είναι μάταιη προσδοκία να ελπίζουν ότι η χώρα μας θα κάνει πίσω από τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο με απειλές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «απερίσκεπτα βήματα της ΕΕ» και επαναλαμβάνει ότι δεν θα κάνει πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων.

«Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται επίσης.

Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα το πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, «με το πλαίσιο αυτό θα είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων έναντι προσώπων ή οντοτήτων που ευθύνονται για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο ή εμπλέκονται σε αυτές».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνελήφθη 52χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκε ψηφιακός φάκελος με πάνω από 3.900 αρχεία

Μπενέα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Παραμένουν ανάλγητοι οι της ΜΚΟ»

Συναγερμός στο λιμάνι της Σύρου – Έρευνες για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Pizza Fan: Δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ελληνικό FBI: 5 συλλήψεις για εκβιασμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες – Από τις φυλακές ο αρχηγός

Τραμπ: Επιβεβαίωσε επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον αντιαεροπορικών υποδομών στο Ιράν

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Σαμοθράκη: Kαταστροφές σε αγροτικούς δρόμους - Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Προφυλακίστηκε η σύντροφος του 37χρονου - «Τα χρήματα τα έπαιξε στον τζόγο»

Διπλό φονικό στη Φθιώτιδα: Ο δράστης είναι ο θείος των θυμάτων - «Δεν μου φέρονταν καλά»