Ξεκάθαρη θέση υπέρ των εθνικών ομάδων πήρε ο Πιέρ Οριόλα. Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ είναι ένας από τους μόλις δύο παίκτες στους οποίους επετράπη από την Μπαρτσελόνα η συμμετοχή στις εθνικές τους ομάδες στα προσεχή ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Αυτό που συμβαίνει τελικά είναι να βλάπονται πάντα οι παίκτες. Δεν λέω πως είναι λάθος των ομάδων, αλλά αυτό ισχυεί. Οι παίκτες θέλουν να είναι και στους συλλόγους τους, αλλά και στις εθνικές. Μέσα στη σεζόν είναι αδύνατο να επιλέξεις, πρέπει να είσαι με την ομάδα σου γιατί οι διοργανώσεις δεν σταματούν. Αλλά τώρα, σε περίοδο προετοιμασίας, θέλουμε να είμαστε με τις εθνικές μας ομάδας. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και στη μέση βρισκόμαστε εμείς, οι παίκτες», δήλωσε στην El Mundo Deportivo.

«Σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα παράθυρα, θα μπορούσε να σταματά για μία εβδομάδα η Ευρωλίγκα όπως συμβαίνει με το Eurocup και το Basketball Champions League, για να μπορούν να πηγαίνουν οι παίκτες. Η Ευρωλίγκα όμως δεν σταματά και ματς των παραθύρων πρέπει να παιχθούν. Πρέπει να ζήσουμε μ' αυτό και να προσπαθήσουμε να πηγαίνουμε, όποτε είναι εφικτό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube