Παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των διεθνών συνομοσπονδιών, Μάριου Γεωργίου, συνεδρίασε την Παρασκευή (29/5) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η απόφασή της, όπως είχαμε προαναγγείλει από την Δευτέρα (25/5), είναι να πάει οριστικά σε έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση, προκειμένου να μπορεί να κάνει εκλογές ακόμα και τον προσεχή Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί απ’ όλους) και όχι «τον Οκτώβριο κάθε Ολυμπιακού έτους», όπως προβλέπει σήμερα το Καταστατικό.

Ειδικότερα, η Ε.Ε. της ΕΠΟ ανακοίνωσε, πως «ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00πμ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη. Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στη Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο».

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή στο Καταστατικό θα προβλέπει κατ’ εξαίρεση εκλογές οποτεδήποτε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Όποτε και αν γίνουν, ωστόσο, είτε τον Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA, καθώς και του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σε δύο συναντήσεις που έγιναν τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη), είτε το φθινόπωρο (όπως έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση μετά την αλλαγή της στάσης τους), θα χρειαστεί απαραιτήτως και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Το να γίνουν εκλογές τον προσεχή Ιούλιο, όπως είχε συμφωνηθεί, εξάλλου, εξακολουθεί να αποτελεί και επιθυμία των FIFA/UEFA, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη επιστολή-απάντηση που απέστειλαν στην ΕΠΟ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πογέτ: «Μου άρεσε πολύ η δουλειά στην Ελλάδα - Είχα μια συγκεκριμένη πρόταση, είμαι ανοικτός σε όλα»

Μπαντής: «Πάτησαν σε μία ψεύδη είδηση για τον Ιωαννίδη και έβγαλαν τα απωθημένα τους»

«Επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας ο Σίνα»

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19

Πανέμορφη στιγμή: Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Youth League

Άγρια επεισόδια σε αγώνα τοπικού στην Ηλεία: Με κατάγματα στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστής, συνελήφθη ένα άτομο!

Επετειακό φιλικό των Legends 2004 με UEFA Stars για τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας!

Οι γκολάρες Παπακανέλλου-Μπακούλα από άλλη λήψη και η στέψη: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μίλαν

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα τοπικού στην Πάτρα: Ποδοσφαιριστής γρονθοκόπησε διαιτητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ