Πρωταθλητής στην Α1 γυναικών του μπάσκετ είναι ο Αθηναϊκός, όπως έκανε σήμερα (22/04) γνωστό η ΕΟΚ, καθώς η αθλητική δικαστής απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός ΑΟ.

Έτσι, ουσιαστικά ο φετινός τίτλος κρίθηκε στα χαρτιά, καθώς οι τελικοί τελείωσαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Βύρωνα και το «τριφύλλι»!

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων στο κλειστό της Εργάνης είχε διακοπεί στο ημίχρονο, λόγω της απόφασης του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί μετά την απαγόρευση εισόδου σε οπαδούς του, που είχαν αγοράσει εισιτήρια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Αθηναϊκός θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκας, ενώ οι «πράσινοι» μπορούν να αγωνιστούν στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 314/2026 απόφασης του μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου (αθλητική δικαστής), με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση του σωματείου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ για τον πρώτο αγώνα των τελικών των play off της Α1 γυναικών 2025-26 με αντίπαλο τον ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΣ (15/4),
το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε, κατ’ εφαρμογή άρθρων

Α) Του γενικού κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγής διοργανώσεων ΕΟΚ

Β) Της γενικής προκήρυξης διοργανώσεων αγωνιστικής περιόδου 2025-26

Γ) Της ειδικής προκήρυξης Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών 2025-26 και

Δ) Και του πειθαρχικού κανονισμού

Τον αποκλεισμό του σωματείου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ από τους υπόλοιπους αγώνες των play off και κατ’ επέκταση την ανακήρυξη του σωματείου ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ ως πρωταθλήτριας ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2025-26».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αποδεσμεύτηκε από την Μπουργκ ο Μοκόκα, ανοίγει ο δρόμος για Άρη Betsson!

Φόστερ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα, ο κόουτς Τρινκιέρι είναι κορυφαίος»

Στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός: «Προτείνουμε να αναλάβει καθήκοντα σχολιαστή ο Λεπενιώτης...»

Επιστολή ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΡΤ: «Είναι δημόσια τηλεόραση και όχι συνδρομητικό κανάλι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός»

Σιάο και Αντετοκούνμπο παρέα στο Grand Prix του Μονακό

ΠΑΟΚ: Σε καλό δρόμο η παραμονή του Ταϊρί

Καταγγελία Ολυμπιακού και στη ΔΕΑΒ: Ζητά τιμωρία Παναθηναϊκού και πενταετή αποκλεισμό Γιαννακόπουλου

Πετρίδης: «Έχει κερδίσει τη μάχη των πάγκων στους τελικούς ο Αταμάν - Το ενδεχόμενο αλλαγής στην 6άδα ξένων»

Στην προπόνηση του Ολυμπιακού πριν τον τρίτο τελικό οι Αγγελόπουλοι - Ατομικό ο Ντόρσεϊ

Ζέρβας: «Αν δεν παίξει καλύτερα ο Ολυμπιακός, έχει μεγάλο πρόβλημα - Δύσκολα στον τρίτο τελικό ο Ντόρσεϊ»