Σπουδαία επιτυχία για τη Λιόν, η οποία απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στο Κίεβο από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη υπό έντονη χιονόπτωση. Παράλληλα, η γαλλική ομάδα ολοκλήρωσε αήττητη το 6ο γκρουπ της διοργάνωσης (1-5-0).

Με νίκη ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων η Μάντσεστερ Σίτι, που ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 στο εντός έδρας με τη Χοφενχάιμ για να φτάσει στο 2-1 με δύο τέρματα του Σανέ. Έτσι, η ομάδα του Γκουαρδιόλα σφράγισε και την πρωτιά στο 6ο γκρουπ.

Στο χιονισμένο τοπίο του Κιέβου, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λιόν έδιναν έναν «τελικό» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Η ομάδα του Φονσέκα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 22’ σε μια φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ, η οποία κατέληξε στον Μοράες, που πλάσαρε ιδανικά τον Λόπες.

Από ‘κει και πέρα, η Λιόν ήταν η ομάδα που κυριάρχησε και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει, ωστόσο οι προσπάθειες των Τραορέ (31’), Ντεπάι (38’) και Φεκίρ (45’+1’) ήταν άστοχες.

Η υπεροχή της γαλλικής ομάδας καρποφόρησε στο 65’, όταν ο Φεκίρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πιατόφ με πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό έπειτα από ασίστ του Ντεπάι. Στο 75’ ο Ολλανδός επιθετικός είχε την ευκαιρία για το 1-2, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων του είπε «όχι».

Στα τελευταία λεπτά οι Ουκρανοί ανέβασαν την πίεσή τους και στο 82’ έφτασαν κοντά στο 2-1, ωστόσο ο Λόπες πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ισμαΐλι. Στο εναπομείναν διάστημα η Λιόν άντεξε και κράτησε την ισοπαλία (1-1) που ισοδυναμεί με νίκη καθώς της χάρισε το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού, ενώ η Σαχτάρ συμβιβάστηκε με την 3η θέση και ως εκ τούτου τον «υποβιβασμό» στο Europa League.

Στο έτερο ματς του 6ου γκρουπ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Χοφενχάιμ και σφράγισε την πρωτιά. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ξεκίνησε νωχελικά κόντρα σε μια ομάδα με μεγαλύτερο κίνητρο και βρέθηκε πίσω στο 16’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κράμαριτς.

Εντούτοις, μετά από αυτό το γκολ οι παίκτες των γηπεδούχων αφυπνίστηκαν κάπως και κυνήγησαν την ισοφάριση, η οποία ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σανέ.

Ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας του στο 61’ για να γράψει το 2-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τους «πολίτες» να κρατούν το προβάδισμά τους και το «τρίποντο».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου:

Μάντσεστερ Σίτι – Χοφενχάιμ 2-1
(45’+1’, 61’ Σανέ – 16’ πεν. Κράμαριτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν 1-1
(22’ Μοράες – 65’ Φεκίρ)

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (16-6)
2. Λιόν 8 (12-11)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-16)
4. Χοφενχάιμ 3 (11-14)



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube