Το αποκορύφωμα αυτής υπήρξε όπως πάντα ο τελικός του Champions League, ο οποίος έμελλε να αφήσει πίσω του κάποια ρεκόρ που ίσως χρειαστούν –πολλά- χρόνια για να ξεπεραστούν…

O Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις πέντε κατακτήσεις Champions League και υστερεί μόνο έναντι του Χέντο, ο οποίος κατέκτησε έξι φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης! Πέντε κατακτήσεις μετρούν επίσης οι Πάολο Μαλντίνι, Ντι Στέφανο, Μαρκίτος, Ζάραγα, Λέσμες και Κοστακούρτα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ισοφάρισε τους Μπομπ Πέισλι και Κάρλο Αντσελότι, φτάνοντας ως προπονητής τις τρεις κατακτήσεις Champions League. Είναι ο μοναδικός που το κατάφερε σε διαδοχικές χρονιές!

Ο Τόνι Κρόος έγινε ο πρώτος Γερμανός ποδοσφαιριστής που φτάνει στις τέσσερις κατακτήσεις Champions League (2013, 2016, 2017, 2018). Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε το βράδυ του Σαββάτου τους Φραντς Μπεκενμπάουερ, Ούλι Χένες, Σεπ Μάιερ και Γκερντ Μίλερ, οι οποίοι ήταν παρόντες στα τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών που κατέκτησε η Μπάγερν Μονάχου από το 1974 έως το 1976!

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube