Εικόνες που δείχνουν τη ζωντανή καθημερινότητα στο Χαλέπι της Συρίας πριν ισοπεδωθούν όλα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω μιας οικογένειας Σύρων, η οποία μετανάστευσε στην Αυστραλία.

Με συνήθειες που παραπέμπουν στο Δυτικό πολιτισμό, με καθημερινότητα, η οποία δεν είχε να ζηλέψει το παραμικρό από τις χώρες του κόσμου που λειτουργούν κάτω από ειρηνική αρμονία, μια οικογένεια Σύρων αναπολεί την χαμένη πατρίδα της.



Ο 37χρονος Τζόνι Μπελούν, η 32χρονη σύζυγός του Κάρολ και τα δύο τους παιδιά ηλικίας 12 και 8 ετών, αναγκάστηκαν να αφήσουν το σπίτι τους και την περιουσία τους πριν από τρία χρόνια όταν αυτό βομβαρδίστηκε από σφαίρες στην μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Ο Σύριος επιχειρηματίας μάλιστα είδε την επιχείρησή του με τζίρο σχεδόν 1 εκ. δολαρίων, να καταστρέφεται μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.



Η οικογένεια του Μπελούν ζούσε μια φυσιολογική ζωή, όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν να ισοπεδώνουν τα πάντα στο Χαλέπι. Η Κάρολ μάλιστα εξακολουθεί να ανεβάζει στα social media φωτογραφίες, οι οποίες συγκρίνουν το 2011 με τος 2015 και η πλέον χαρακτηριστικη είναι η εικόνα ενός ναού, ο οποίος χτίστηκε το 1873.





Σε μια άλλη φωτογραφία, απεικονίζονται τα δύο παιδιά της οικογένειας στο εστιατόριο ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο πλέον έχει καταστραφεί ολοσχερώς.





Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube