Είναι στιγμές που, ακόμη και εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν καθόλου για μαγείες, κατάρες, μεταφυσικά φαινόμενα και άλλα τέτοια συναφή, αρχίζουν να αναρωτιούνται: «Βρε λες;».

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 1998 κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπένα Τσάντι-Μπασάνγκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και, ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1. Ξαφνικά ένας δυνατός κεραυνός χτύπησε το γήπεδο, στο οποίο διεξαγόταν η αναμέτρηση και πολλοί παίκτες έπεσαν στο έδαφος.

Ο συνολικός απολογισμός; 11 νεκροί και 30 τραυματίες!

Τραγικά στοιχεία, μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά το πιο παράδοξο κρύβεται παρακάτω.

Και οι 11 νεκροί, ηλικίας 20 έως 35 ετών, ήταν από τη μία ομάδα, την Μπένα Τσάντι, ενώ από την φιλοξενούμενη, την Μπασάνγκα, όλοι βγήκαν σώοι και αβλαβείς και απλά παρακολούθησαν αποσβολωμένοι όλα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους.

«Πώς γίνεται αυτό;», θα ρωτήσει κάποιος. Πολλοί θα πουν πως ήταν τύχη, μία απίστευτη σύμπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν λόγο για μαύρη μαγεία, η οποία λέγεται πως χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους.

Έχουν αναφερθεί περιστατικά διάφορων ομάδων από την Κεντρική και τη Δυτική Αφρική, οι οποίες χρησιμοποιούσαν μάγισσες για να καταραστούν τους αντιπάλους τους.

Η τοπική εφημερίδα «L’ Avenir» είχε γράψει πως «το παράξενο χτύπημα του κεραυνού έχει διχάσει τον κόσμο της περιοχής, ο οποίος είναι γνωστός για την χρήση φετίχ στο ποδόσφαιρο», προκαλώντας αντιδράσεις με αυτό το δημοσίευμα.

Όπως και να ‘χει, το φυσιολογικό είναι να ήταν απλώς ένα ατύχημα, αν και το γεγονός πως μόνο οι ποδοσφαιριστές της μίας ομάδας χτυπήθηκαν και σκοτώθηκαν, σε βάζει αναπόφευκτα να σκεφτείς… άλλα πράγματα.



Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Πρόκριση Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με ενισχυμένη απόδοση*. *Όροι και προϋποθέσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο «βιονικός» Έσε έχει 82 ματς σε 17 μήνες, 6.717 αγωνιστικά λεπτά και αποδεικνύεται καταλυτικός για τον Ολυμπιακό!

Η αποκάλυψη του Ιωάννη: Ο Παπαπέτρου βρήκε τον εαυτό του και ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό!

Πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού με 30+ γκολ έπειτα από πολλά χρόνια ο Ελ Κααμπί - Ο προηγούμενος ήταν ο…

Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της!

Η αρχηγική επιστροφή του «Παπ» και το «παρών» του Μιλουτίνοφ: Τα σημεία από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

«Η καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός η Άστον Βίλα - Αυτά είναι τα… όπλα της»

Μεντιλίμπαρ-Έμερι: Αλληλοσεβασμός και… παρελθόν στη βασκική μονομαχία μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα!

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του…

Το ματς-έπος, ο ΠΑΟΚ που αρνείται να πεθάνει και η ΑΕΚ που δεν... μαθαίνει: Τα σημεία από την ντερμπάρα της Τούμπας!

ΑΕΚ σε beast mode για τον... γύρο του θριάμβου στην Τούμπα!