Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Νάπολι δεν βρήκε δίχτυα, παρόλα αυτά στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών, δεν μπορείς να πεις πως έκανε ένα κακό ματς. Τουναντίον ήταν τρίτος καλύτερος παίκτης των «μερένχες» πίσω από Κασεμίρο και Μπενζεμά, υπήρξε πιο ομαδικός από ποτέ, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και με αριθμούς.

Το τελευταίο διάστημα ο Πορτογάλος σουπερσταρ έχει δεχτεί κριτική για τις εμφανίσεις του με την Ρεάλ Μαδρίτης και κυρίως για την φόρμα στην οποία βρίσκεται(21 γκολ σε 27 συμμετοχές), και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα επτά χρόνια στην Μαδρίτη τα στάνταρτς του είναι … στο θεό. Με αποτέλεσμα φέτος πατώντας τα 32, και ενώ κάνει μια γήινη χρονιά να ψάχνουμε τι του συμβαίνει.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας που είναι η χθεσινή απόδοση του CR κόντρα στους «παρτενοπέι» . Η πιο χαρακτηριστική φάση για αυτό που με λόγια προσπαθούμε να διατυπώσουμε είναι η φάση του 49ου λεπτού, εκεί που ο Ρονάλντο έδειξε-ας πούμε-το δεύτερο του πρόσωπο, επέδειξε την τεχνική του αλλά παράλληλα και πόσο καλός πασέρ μπορεί να γίνει όταν θέλει και όταν το επιτάσσει η ανάγκη του ματς.

Είναι αυτός που ξεμαρκάρεται υπέροχα από τον Κουλιμπαλί στην γραμμή του κόρνερ και που εν τέλει με απόλυτη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό δίνει την ασίστ στον Τόνι Κρόος, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ σκόραρε για το 2-1 και με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσε την ανατροπή για την «βασίλισσα».



Αυτό το γκολ του Κρόος είναι το πρώτο του Γερμανού με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, ενώ αυτή ήταν η ασίστ νούμερο 31 για τον κατά τα άλλα «εγωιστή» Ρονάλντο, στατιστικό που τον κατατάσσει πρώτο και στην λίστα με τις ασίστ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού ξεπέρασε τις 30 ασίστ του Ράιν Γκιγκς.

Έτσι ο κορυφαίος παίκτης για το 2016, είναι κορυφαίος σκόρερ με 95 γκολ αλλά και ο κορυφαίος παίκτης σε ασίστ 31 και όλα αυτά σε 134 συμμετοχές με την φανέλα της Ρεάλ, της Γιουνάτεντ και της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Επιπλέον για την τρέχουσα σεζόν σε 8 ματς έφτασε τις 5 ασιστ, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον παίκτη.



Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τον αγώνα θα διαπιστώσει ότι η φάση στο 49’ δεν είναι μοναδική που ο Πορτογάλος δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, διότι στο πρώτο ημίχρονο «περνά» εξαιρετική σέντρα στον Μπενζεμά, αλλά και κοντά στην λήξη του αγώνα όταν στρώνει στον Μαρσέλο, αντί να πάει σε κάποια ατομική προσπάθεια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ρονάλντο θα ξαναβρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα στην Ευρώπη(έχει να σκοράρει 523 λεπτά)και θα βρει την φόρμα του στο σκοράρισμα αργά ή γρήγορα.

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

400.000 οι αιτήσεις των οπαδών της Ντόρτμουντ για… 25.000 εισιτήρια στον τελικό του Champions League!

Ο Λένι Κράβιτζ στο σόου πριν τη σέντρα του τελικού του Champions League

«Ένα γκολ βγαλμένο από σελίδα κόμικ»: 22 χρόνια από το μυθικό τέρμα του Ζιντάν στον τελικό της Γλασκώβης

Οι διαιτητές που ορίστηκαν στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA

Αντσελότι για τελικό Champions League: «Θα αποφασίσω ανάμεσα σε Λούνιν και Κουρτουά εκείνη την εβδομάδα»

Οι 20 από τις 36 ομάδες του νέου Champions League εχουν γίνει ήδη γνωστές

Εκνευρισμένος ο Λουίς Ενρίκε με δημοσιογράφο: «Αποτυχία είναι να μην ξέρεις πόσες ομάδες είναι στο Champions League»

Το σεντόνι στο «σπίτι» της: Στο Μοντιλίβι θα παίξει τα ματς του Champions League η Τζιρόνα!

Η Ντόρτμουντ θα βγάλει περισσότερα χάνοντας παρά κερδίζοντας τον τελικό με τη Ρεάλ

Φιάσκο: Η διοίκηση της Παρί είχε έτοιμα τσάρτερ και μπλουζάκια για τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο!