*** Όταν κάτι γίνεται και μία και δύο φορές μέσα σε έξι αγωνιστικές, πολύ απλά δεν είναι σύμπτωση. Και στον Ολυμπιακό έχει συμβεί το ίδιο πράγμα δύο φορές τον τελευταίο καιρό. Για να αποδειχθεί πάλι, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, ότι ο πιο μεγάλος εχθρός αυτής της ομάδας είναι η χαλαρότητα.

*** Παίζουν λοιπόν Ολυμπιακός-Γιάννινα (3-2). Μένει ο ΠΑΣ με 10 παίκτες από το 69’, οπότε και γίνεται το 3-1. Ο Ολυμπιακός 11 εναντίον 11 κερδίζει 3-1. Με 11 εναντίον 10, όχι μόνο δεν σκοράρει, αλλά δέχεται και γκολ, στο 87’…

*** Παίζουν τώρα Ξάνθη-Ολυμπιακός (0-2). Μένει η Ξάνθη με 10 παίκτες από το 48’. Ο Ολυμπιακός 11 εναντίον 11 κερδίζει 1-0. Με 11 εναντίον 10 επί 25 λεπτά, το σκορ παραμένει στο εύθραυστο 1-0. Στο 73’ αποβάλλεται ο Χολέμπας. Με 10 εναντίον 10 ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 στο 89’…

*** Δηλαδή, όσο τα ματς είναι με τον Ολυμπιακό χωρίς αριθμητική υπεροχή, ο Ολυμπιακός έχει βάλει πέντε γκολ κι έχει δεχθεί ένα. Όσο τα ματς είναι με τον Ολυμπιακό με αριθμητική υπεροχή, ο Ολυμπιακός δεν έχει βάλει κανένα γκολ κι έχει δεχθεί ένα!

*** Έχει λογική αυτό το πράγμα; Βεβαίως. Έχει τη λογική, ότι όταν τα παιδιά παίζουν μπάλα, βάζουν τα γκολάκια τους και όλα μια χαρά. Όταν «τα παιδία παίζει», τότε μπορεί να πάθουν την πιο χοντρή νίλα. Να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός τα περισσότερα γκολ από ελληνική ομάδα εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο τα έχει φάει από τον…Φωκικό, στο 5-3 του κυπέλλου.

*** Κι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μαγκιά του Μίτσελ. Πώς να κρατήσει ως το τέλος την ομάδα στην τσίτα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube