Ασύλληπτη ανθρωπιστική κρίση αναδεικνύουν τα στοιχεία από την Ουκρανία, καθώς οι εκτοπισμένοι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για τους Πρόσφυγες φανερώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Στην ίδια έκθεση σημειώνεται η ανάγκη ολοκλήρωσης των προσφυγικών καραβανιών από τις πόλεις που βρίσκονται σε απόλυτο αποκλεισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα στη Μαριούπολη, οι κάτοικοι της οποίας υποφέρουν από ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα και θέρμανση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 50% των εκτοπισμένων είναι παιδιά, ενώ πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των ηλικιωμένων, για τους οποίους απαιτείται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από τα 11 εκατομμύρια των εκτοπισμένων, τα 4,2 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πάνω από 7,1 εκατομμύρια έχουν εγκκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές εντός της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του