Και Ουκρανοί συνεργάζονται πλέον με τους Βούλγαρους απατεώνες που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και απαιτούν χρήματα, για να μην μπλέξουν με την δικαιοσύνη τα παιδιά τους που δήθεν προκάλεσαν τροχαίο. Η σπείρα που εξαρθρώθηκε στην Καστοριά, είχε εξαπατήσει προ ημερών μια Αλβανίδα και είχε αποπειραθεί να πάρει χρήματα από άλλα 29 άτομα.

Η 55χρονη Αλβανίδα που ήταν το τελευταίο τους θύμα, παρέδωσε 5.000 ευρώ σε μια άγνωστη γυναίκα την οποία έστειλε ο «μαϊμού» αστυνομικός που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της. Στην πορεία της έρευνας, η αλλοδαπή αναγνώρισε από φωτογραφίες την 40χρονη Ουκρανή «εισπράκτορα» η οποία αναζητείται, ενώ ένας 48χρονος ομοεθνής της συνελήφθη στην Καστοριά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος. Άλλος ένας Βούλγαρος ταυτοποιήθηκε ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα.

Η συμμορία είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλους 28 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους ζητούσαν χρηματικά ποσά ύψους 30.000 ως 70.000 ευρώ. Όμως, απέτυχαν, αφού τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν την απάτη. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Ο Ουκρανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου

Μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη: Στο σκοτάδι για δύο ώρες το κέντρο!

Απατσίδης: «Εγκληματική οργάνωση και στο νεκροτομείο Πειραιά»!

Λύθηκε ο γρίφος της κατάρας του Φαραώ- Τι υποστηρίζουν ερευνητές

Σάλος στη Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Υπερταμείο: Το σχέδιο και οι προτεραιότητες για τον εκσυγχρονισμό των ΜΜΜ στην Αθήνα

ΥΠΕΣ: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις για το μπόνους παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων - Τι αλλάζει

Γνώριμος στις αρχές ο δράστης της δολοφονίας έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι - «Ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του

Επιστολική ψήφος: 186.117 Έλληνες από 127 διαφορετικές χώρες έχουν εγγραφεί – Λήγει σήμερα η προθεσμία

Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Εκτιμώ σχεδόν βέβαιη την έφεση του Εισαγγελέα στην απόφαση για το Μάτι